Startsida / Inlägg

Ett spel för den försiktiga och ett för den mer vågade

av Ljungblad

Vill passa på att tacka alla läsare för en riktigt rolig kväll i onsdags, det var ett härligt drag på Youbet Live. Vi hade stora I-landsproblem ett tag. På ena kanalen Inter-Chelsea och på en annan stafett för skidherrarna i OS, där vi jobbade in både ett OSguld och vinnarspel på Sverige. Det är som sagt tur att det finns fjärrkontroll nu för tiden!

I dag är det söndag, en ny späckad speldag, där jag lägger mitt fokus på fotbollen.  Jag hoppas att det här blir en lika trevlig dag på chatten!!

Jag har redan lagt ut några spel på Youbet Live, som ni kan ta del av: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/spel/livespel/article6361623.ab

Här ska jag ge ett spelförslag både för den vågade och för den något mer försiktiga spelaren. Jag tänker nämligen spela två dubblar, en med raka matcher och en med handikapp (precis som jag gjorde sist med Tottenham och Aston Villa, då gick bägge spelen in 3-1 och 4-0)

Själv spelar jag bägge två, men med olika insats. Tanken är att jag ska gå med en liten vinst om det raka spelet går in, och en större vinst om handikappspelet sitter!

Till mina utvalda matcher:

LiverpoolBlackburn.  För en vecka sedan spelade jag Blackburn här på bloggen (3-0 mot Bolton). Men det gäller att inte skaffa sig favoritlag som spelare, utan att värdera varje match. Idag spelar Blackburn borta, och man är ett helt annat lag på bortaplan. Dessutom möter man inte Bolton, utan Liverpool. Liverpool har haft svårt med målskyttet under perioden som Torres varit borta. Men senast i EL lossnade det och Pool gjorde 3 mål borta mot Ungerska Unirea. Viktigt! Dessutom är Torres på väg tillbaka. Hoppade in sista kvarten mot City. Får nog börja på bänken även idag, men det lär antagligen bli ett längre inhopp. Blackburn är som sagt minst sagt beskedliga på bortaplan (1 3 9 8-31). Historiken mot Liverpool talar inte heller till Blackburns fördel, endast en bortaseger mot Liverpool sedan 1963. Nej det här vinner Liverpool, och jag tror på bra chans till seger med minst två mål!

Odds:  Liverpool 1a 1.35   Liverpool -1,5  2,02

JuventusPalermo. Nästa match hämtar vi från den Italienska ligan. Juventus har efter en bedrövlig period kommitigång på ett bättre sätt på slutet. Vändningen kom hemma mot Genoa den 14e februari. Jag kommer ihåg att vi på Youbet förutspådde att det var dags för Juve, men åsikterna på Youbet Live gick isär våldsamt. Dock roligt med engagemang! Det satt hårt inne den gången men Juventus vann tillsist med 3-2. Efter den matchen har Juventus själförtroende ökat och därigenom har även prestationerna på planen blivit bättre. Förra veckan besegrades Bologna med 2-1 borta och man har slagit ut Ajax ur EL. Hade det inte varit för en del skador hade det sett riktigt ljust ut för Juventus. Idag är det dags för ytterligare en viktig match. Palermo hemma. Juventus har genom de senaste segrarna tagit sig upp på den åtråvärda fjärdeplatsen. Men Palermo ligger bara en poäng efter. Palermo har gjort det över förväntan den här säsongen. Men ska man kunna blanda sig i den absoluta toppstriden måste man bli bättre på bortaplan, 2  3  7  13-22 är Palermos facit på bortaplan. Jag tror inte att den statistiken förbättras idag, jag tror att ett Juventus på uppgång kopplar greppet om fjärdeplatsen!

Odds: Juventus 1a  1.72  Juventus -1,5 3.30

 

Spelen

Ni som följt bloggen vet att jag sällan spelar dubblar, utan oftast singlar. Framförallt är ett dubbelspel på 2 handikappresultat väldigt vågat, tänk därför på att inte satsa för mycket.  Går den raka dubbeln in blir vinsten ca 3.8 units, om handikappspelen går in blir vinsten ca 15 units.

Dubbel:

Liverpool-Blackburn 1 ,    Juventus-Palermo 1

Odds:  2.32      Insats: 4 units

Dubbel:

Liverpool -1,5  ,  Juventus -1,5

Odds:  6.66     Insats: 1,5 unit

 

Statistik mina spel på bloggen:

Lagda spel:       41

Träffprocent:  46,3

Medelodds:    3.96

Medelinsats:   3.73 units

ROI                      119.1

 

Ser fram emot att träffa er på YOUBET LIVE klockan 13.00 i eftermiddag!

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/spel/livespel/article6361623.ab

 

/Ljungblad

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB