MLS-spel

av Steven-Lee

Hejsan!

MLS glöms ofta bort när det kommer till spel, men jag tycker det är en ganska ”spelvänlig” liga.

Montreal Impact står fortfarande utan seger och vissa ”förståsigpåare”, menar att det kommer dröja länge innan den första vinsten kommer. Själv tror jag dock att den första trepoängaren ”lurar” runt hörnet.
Impact har haft marginalerna emot sig.
Inledde riktigt bra mot Columbus, men åkte på en tidig utvisningen och några minuter senare fick man att också ett straffmål i baken. Därmed var den kvällen förstörd.
Senast mot Red Bulls så var laget på väg att kliva in med en 2–1-ledning till pausvilan, men återigen drog man på sig en straff (som går att diskutera) och i andra halvlek lyckades man inte stå emot Henry & Co.
Tränaren Jesse Marsch kan tänka sig att göra ett par justeringar, men inga radikala ändringar att vänta.
Anfallaren Justin Braun lär vara redo för spel – stod över på grund av en lättare skada senast.

Real Salt Lake har gott om offensiv kraft.
Senast fick spelare som Fabian Espindola och Jonny Steele nöja sig med att nöta bänk.
Båda hoppade dock in, och gjorde det bra, i slutet av andra halvlek.
Steele satte 2–2-kvitteringen och strax därefter spikade defensive mittfältaren Kyle Beckermann dit slutresultatet 3–2.

Jag är som sagt inne på att Impacts första seger kommer inom kort – men det kanske blir tufft att ta den just borta mot RSL. Sneglar ändå mot Asian-marknaden, men lägger det på is tills vidare.

Väljer dock att spela: both teams to score till 2,20.