Startsida / Inlägg

Celtic, Valencia och IFK Kungälv + nytt spel

av Ulrik Sandebäck

Vilken underbar speldag vi har att se fram emot.
Det är viktiga matcher i hockeyns elitserie, helt avgörande matcher i bandyns elitserie och så klart Champions League.

Celtic har som alla vet ett helt sanslöst tryck hemma på Celtic Park. Där är man av tradition oerhört starkt. Mot vilket motstånd som helst. Den här säsongen är laget obesegrat hemma i CL – tog sju poäng av nio möjliga. Det mot lag som Barcelona, Spartak Moskva och Benfica. Alltså inga lag på Europas bakgator…
Nu ger bet365 5,00 i odds för Celtic hemma mot Juventus och det tycker jag är alldeles för högt. Det här är utan tvekan årets höjdare för Celtic och laget kommer inte vika ned sig utan strid. Den mer ”försiktige” kan spela på Asian hcp +1 till 1,60. Då får vi tillbaka pengarna vid uddamålsseger för ”Juve”.
Jag lägger låg insats på raka ettan till 5,00 och spelar med hög insats Celtic + 1 Asian till 1,60.
Skadeläget ser ljust ut hos Celtic. Både målvakten Fraser Foster och James Forrest är tillgängliga. Små frågetecken är det kring Samaras och Izaguirres, men jag kan nästan ta gift på att ingen av dessa herrar kommer missa en sådan här match…
Preliminära laguppställningar:
Celtic (4-3-3): Forster; Matthews, Lustig, Wilson, Izaguirre; Brown, Wanyama, Mulgrew; Samaras, Hooper, Forrest.
Juventus (3-5-2): Buffon; Barzagli, Bonucci, Cáceres; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Peluso; Matri, Vucinic. 

Valencia är precis som Celtic ett mycket, mycket starkt hemmalag. Faktum är att Valencia inte har förlorat en enda CL-match på Mestalla på två år. Mot franskt motstånd är statistiken förkrossande: en förlust av arton möjliga.
Alltså pekar statistiken för en etta. Nu är i och för sig PSG inget ”vanligt franskt lag”. Men ändå.
Valencia har hittat tillbaka efter en halvskakig start i ligan och har nu i princip hela truppen tillgänglig. Endast Mathieu saknas på grund av skada. Formen är alltså på topp och inga skador. Dessutom nästan oslagbara hemma på Mestalla i CL-spel. Jag tycker mycket talar för den här ettan.
Jag spelar väldigt sällan emot Zlatan Ibrahimovic – han är så otroligt stark att han på egen hand kan sänka nästan vilket lag som helst – men gör här ett undantag.
Jag väljer att spela Valencia asian 0 till 1,72 hos Ladbrokes. Det betyder pengarna åter om matchen slutar oavgjort. Medelinsats.
PSG saknar precis som i senaste ligamatchen Thiago Silva och Thiago Motta.
Preliminära laguppställningar:
Valencia (4-2-3-1):
Guaita
Pereira – Rami – Costa – Guardado
Victor Ruiz – Tino Costa
Feghouli – Banega – Jonás
Soldado

PSG (4-4-2):
Sirigu
Jallet – Alex – Sakho – Maxwell
Lucas – Matuidi – Verratti – Pastore
Lavezzi – Ibrahimovic

Mitt sista spel ikväll lägger jag på IFK Kungälv i bandyns elitserie. Laget hänger kvar i Elitserien utan kval om laget besegrar Västerås på hemmaisen ikväll. VSK säkrade sin slutspelsplats senast efter hemmasegern mot Vetlanda. Nu ska slitna spelare vilas och ett ”proppmätt” lag utan något att spela för lär få problem på Skarpe Nord. VSK väljer att vila sina två bästa målskyttar: Pekka Rintala (19 mål) och Jonas Nilsson (17). Även ordinarie duon Jens Blixt/Patrik Sjöström lämnas hemma för att vänta in viktigare uppgifter. Svenska Spel ger 1,50 för motivationsettan på IFK Kungälv till hög insats. Den ettan känns klart sund.

EDIT: Jag gör ytterligare ett spel med hög insats. Det är Villa -1,5 mål som ger 1,75 hos bet365. Broberg har åter sin lagkapten och tränare avstängda (nytt besked idag), sedan ska ytterligare spelare vara ytterst tveksamma. Ett helmotiverat Villa har därmed en perfekt uppgift. Bra spel till odds som troligen kommer sänkas till kvällen.

Det var mina spel ikväll. Hur lägger ni upp det? Kommentera som vanligt. 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB