Startsida / Inlägg

BoIS botar baksmällan

av Ulrik Sandebäck

Selånger och Örgryte svarade för undermåliga insatser och Helsingborg var ineffektivt när man väl vaknade till liv i andra halvlek mot Kalmar FF så gårdagen var iskall för min del. Nåväl, ny vecka och nya tag…

I dag startar Wimbledon-tennisen men den överlåter jag till kommentarsfältet nedan och i U20-VM är jag inne på ett par överspel men det är oddssättarna också, så det blir ett spel i Sverige och ett Finland i dag.

Landskrona BoIS var inte alls på tårna och utan chans mot ett formstarkt GAIS i förra veckan. Näst senast stod man däremot upp riktigt bra mot serieledande Örebro och innan dess hade man tre matcher utan förlust så insatsen senast speglar knappast dagsformen. Tapper Holster är avstängd men anfallaren Fredrik Olsson är redo för comeback efter skada.

Jönköpings Södra körde förvisso över krislaget Brage senast men den insatsen drar jag inga större slutsatser av. Dessförinnan hade laget endast
en vinst på nio matcher med mestadels tveksamt spel. Läget i J-Södra är att Fendrich och unge Gojani är tillbaka i truppen men att rutinerade Rönneklev fortfarande saknas.

Landskrona har mött starkt motstånd på slutet och med extra tändvätska efter plattmatchen senast bör man ha god chans hemma mot ett mer beskedligt
J-Södra. NordicBet erbjuder i nuläget 2,20 på ettan och det tycker jag är några tiondelar för högt.

Jag testar även ett litet spel i Veikkausliiga. RoPS Rovaniemi ligger i nuläget på tiondeplats i tabellen men det är bara till följd av lagets usla bortaspel där man endast har tagit en poäng på åtta matcher. Man har ingen rolig resultatrad för tillfället men de fyra senaste matcherna har varit på bortaplan och spelmässigt sett så har de insatserna varit förbättrade. Hemma på svårspelade Keskuskenttä är laget däremot raka motsatsen med fem vinster på sex matcher så här långt.

VPS Vaasa ligger för närvarande tvåa i serien men såväl den tabellplaceringen som lagets formrad är lite smickrande och till den här svåra bortamatchen tvingas man dessutom avvara avstängde nyckelspelaren Anthony Dafaa. Unibet med flera har 2,45 på ettan och det synas.

I tidningen flaggar jag även för IFK Luleå, Oddevold och VSK som alla känns spelvärda till skapliga odds men jag nöjer mig nog med två spel i dag.

Det var mina idéer för dagen. Hur spelar ni? Kommentera gärna!

/Källberg

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB