Startsida / Inlägg

Godset rycker i toppen

av Ulrik Sandebäck

Varken Shamrock Rovers och Sligo Rovers levde upp till favoritskapet och gårdagen var iskall för min del. Lördagen bjuder ett hyfsat utbud och jag har hittat två på förhand starka spel i Norge .

Strömsgodset har övertygat stort den här säsongen och man toppar i nuläget Tippeligaen, fyra poäng före Rosenborg. Laget visade intakt form i en komfortabel seger mot Tromsö senast och även i förlusten borta mot Rosenborg innan dess så gjorde man en spelmässigt sett bra insats. Man har fem spelare på skadelistan sedan tidigare men truppen är ganska bredd och de namnen verkar man ha god täckning för. Rutinerade anfallaren Öyvind Storflor är eventuellt tillbaka nu.

Haugesund är normalt sett svårslaget på hemmaplan men i år har laget inte varit lika stabilt av sig och i maj föll man både mot Sarpsborg och mot Sogndal på Haugesund Stadion. Dagsformen är fortsatt tveksam och den knappa vinsten mot Brann och följdes upp av ett riktigt bottennapp mot Odd förra söndagen. I cupen har laget däremot gått bra och onsdags tog man sig till semifinal via en straffseger mot Bodö/Glimt men de 120 minuterna kan nog bli kostsamma i dagens match.

Haugesunds offensiv är försvagad sedan en tid tillbaka då Alexander Söderlund är såldes till Rosenborg och Cristian Gytkjaer blev skadad i samma veva. Till dagens match har man dessutom högerbacken Henrik Kildentoft och mittfältaren Ugonna Anyora avstängda. Med tanke på dessa avbräck och den tuffa matchen i onsdags så tror jag att Haugesund får det jobbigt mot ett formstarkt Godset och tvåan spelas till 2,05 hos Coral.

Stabaek ligger i nuläget endast åtta i Adeccoligaen men man har endast två poäng upp till kvalstrecket i den jämna tabellen. Laget har visat fin form den senaste tiden med bland annat en klar seger mot Ranheim samt starka bortainsatser mot topplagen Sandefjord och Bodö/Glimt och hemma på Nadderud är man obesegrat.

Vard Haugesund föll tungt i det viktiga bottenmötet hemma mot Elverum senast och med endast en vinst på de tolv senaste matcherna ser det ut som att laget är på väg ner i Division 2 igen. I dag är laget utan avstängde anfallaren Vetle Myhre och förstemålvakten Helge Sandvik som fortfarande är skadad.

Grundkvalité, hemmastyrka och dagsform talar för Stabaek här och ettan känns riktigt stark. Den raka ettan ger som bäst 1,44 hos Coral och det är fullt godkänt men även Stabaek -1,5 till 2,10 hos bet365 är intressant.

Hur spelar ni? Kommentera gärna!

/Källberg

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB