Startsida / Inlägg

Överodds i öppna möten

av Ulrik Sandebäck

Fredagsspelet Shamrock Rovers tog en knapp men säker och högst rättvist seger mot ett försvagat Derry City. I dag gör jag två chansspel i på förhand öppna möten där jag tycker att bortalagen står i alldeles för höga odds.

Häcken gjorde en fullt godkänt insats mot AIK senast och har visat skaplig form på slutet. Sett över säsongen har dock laget varit väldigt ojämnt av sig och inte motsvarat förväntningarna inför den. Truppen är för tillfället i stort sett skadefri men till dagens match har man ett tungt avbräck i avstängde skytteligaledaren Moestafa El Kabir.

Kalmar FF ligger i nuläget fyra poäng före Häcken. Nanne Bergstrands talangfulla lag har också varit upp och ner i prestationerna i år men man har endast förlorat tre matcher i hittills och visat mycket hög kapacitet när allt har stämt för laget. I dag saknar KFF unge vänsterbacken Rasmus Sjöstedt och mittbacken Paulus Arajuuri samt långtidsskadade trion Jörgen Skjelvik,
Erik Israelsson och Zlatan Azinovic men dessa namn har man visat sig ha god täckning för.

Kalmar FF är i dagsläget inte ett sämre lag än Häcken och dessutom tror jag att El Kabirs frånvaro blir kännbar för Hisingslaget. KFF är därtill ett av få lag som historiskt sett trivs ganska bra på Rambergsvallen där man inte har förlorat på sju möten sedan 2003. Matchen känns på förhand vidöppen och höga 5,00 på tvåan hos Unibet är taget.

Liknande förutsättningar är det även mellan Molde och Viking i Tippeligaen. Regerande mästarna Molde har varit en besvikelse i år och ligger i nuläget endast på elfte plats i tabellen. Man har förvisso tagit sju poäng på tre matcher efter uppehållet men lagets defensiv är fortsatt tveksam och nu är man därtill offensivt försvagat då formstarke Daniel Chima Chukwu är avstängd och Joshua Gatt är upptagen med spel för USA i Gold Cup.

Viking har förvisso inte vunnit efter omstarten men såväl hemma mot Rosenborg som borta mot Vålerengen senast så svarade laget för spelmässigt bra insatser och formen är bättre än vad resultatraden förespeglar. Viking har helt klart kapacitet att besegra ett ojämnt och nu offensivt försvagat Molde och höga 4,50 hos Stan James spelas med gott samvete.

Hur spelar ni i dag? Kommentera gärna!

/Källberg

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB