Startsida / Inlägg

Spelvänlig lördag

av Steven-Lee

Hejsan!

Alltid mycket matcher på lördagar, men det behöver inte betyda att det är spelvänligt…

Det är det dock idag! Kryllar av överodds och jag sitter med närmare 20 inringade matcher.

Här kommer ett axplock:

Chemnitzer pratade jag gott om för ett par veckor sedan och finns ingen anledning att börja tvivla på laget nu, trots den bleka insatsen senast. Nu är man tillbaka på hemmaplan och kan skicka ut bästa tänkbara startelva (Pentke – Scheffel, Conrad, Bankert, Birk – Lais, Hensel – Stenzel, Mauersberger – Kegel – Fink).

Mitt tips är att Fink blir tungan på vågen.

Wacker Burghausen har pratat om att man ska stå för ”ett mirakel” och rädda sig kvar i Bundesliga 3, men frågan är om man inte börjar tvivla på sin egen förmåga. Sjabblade bort en tillsynes trygg 2–0-ledning mot Jahn Regensburg senast. Har åkt på nya avbräck, då man idag får klara sig utan förstekeepern  Loboué (som räddat många poäng den här säsongen) och duktige anfallaren Bencik.

Chemnitzer är det bättre laget och vill visa upp sig från sin bästa sida, efter den olyckliga prestationen senast. 1,88 på ettan är taget.

***
Stevenage ligger skrynkligt till och det var många som dömde ut laget för någon månad sedan och inte blev det bättre när man åkte på ett par långtidsskador. Klubben har dock agerat blixtsnabbt och plockat in nya spelare i form av Tom Flanagan, Anderson Banvo och Conor Henderson. Stjärnglans? Nej, kanske inte – men utan tvekan spelare som kan göra nytta i slutspurten. Tränaren Graham Westley har präntat in en ”yes-we-can-attityd” i truppen och laget ser inte ut som en tabelljumbo för tillfället.
Åkte visserligen på torsk borta mot Coventry senast, men man klev ut rakryggat och var till stora delar det bättre laget i första halvlek. Francois Zoko träffade målramen och Luke Freeman halkade precis när han hade ett gyllene läge.

Port Vale säger sig gå gå för playoff, men det känns mest som spel för galleriet. Har åtta poäng upp till strecket och har fem lag att ta sig förbi. Nej, jag köper det helt enkelt inte och tror att det kan vara si och så med motivationen. Tvingas till två ändringar i backlinjen. Dan Jones och Chris Robertson kliver troligen in, istället för Carl Dickinson samt Jack Grimmer.

Kommer inte lägga sig platt, men det finns en klart högre desperationsnivå hos Stevenage.

Jag synar ettan till 2,20.

***
Om Bristol City bara hade lärt sig att spela försvarsspel redan från säsongsstart, så hade laget varit med och bråkat i tabelltoppen. För rent offensivt har man riktigt god kapacitet. Sällan laget lämnar planen mållöst.

Rotherham går fram som en slåttermaskin just nu. Playoff-platsen är i stort sett säkrad och man har inte särskilt mycket att förlora. Går ”Gung-Ho” i jakten på att försöka nå kliva förbi Leyton Orient och kanske till och med nå ikapp Brentford (direktplats). Wes Thomas är tillbaka, men han får svårt att slå sig in i startelvan, med tanke på hur bra  Alex Revell samt Kieran Agard spelar.

Två anfallsglada gäng som inte har något att förlora. I kraft av hemmaplan och en högre motivationsnivå, så ska dock Rotherham ses som favorit.

Match result + both teams to score: Rotherham, till 3,30 (flera bolag).

***
Finns en drös andra spelvärda drag…
Hur ser era lördagsspel ut?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB