Startsida / Inlägg

Eredivisie och NHL

av Steven-Lee

Hejsan!

Cambuur har varit en frisk fläkt den här säsongen. Städat undan många lag hemma på plastmattan, men på bortaplan – på ”vanligt” gräs – så har laget haft det betydligt jobbigare. Viss omställning idag alltså, efter två raka hemmamatcher. Har inte direkt haft någon harmonisk uppladdning heller, då en av veckans träningar stormades av ett hundratal arga fans (Zzzzz), som inte gillar att tränaren Dwight Lodeweges har kritat på för Heerenveen. På skadefronten ser allt bra ut, då endast Oliver Feldballe och Jeremy de Graaf saknas. Inga avstängningar eller annat som stör heller.

Utrechts säsong har kantats av skadeproblem och andra avbräck. Läget har dock ljusnat och man rapporteras ha tillgång till samma spelare som startade senast. Haft ett jobbigt schema på sistone, med tre raka bortamatcher. Innan dess mötte man topplaget Twente hemma. Bara spelat ihop tre poäng under den perioden, men också bara förlorat en av fighterna (0–1 mot PSV). Jan Wouters har alltså antytt att det blir samma uppställning som mot NAC. Vilket betyder att Jacob Mulenga fortsätter på bänken. Utmärkt inhoppsalternativ, som mycket väl kan komma in och bli tunga på vågen.

Ett utpräglat hemmalag, som nu är i stort sett ordinarie, mot ett bortasvagt, gräs-allergiskt Cambuur gör att ettan blir spelvärd till 2,30.

***
Ottawa var tidigare uträknat i playoffstriden, men laget har tagit sig samman och samlat på sig tunga poäng på sistone. Colmbus och New Jersey Devils tappade poäng inatt, så man har chans att knapra in ytterligare. Ser alltjämt ganska mörkt ut, men Senators har bestämt sig för att göra ett helhjärtat försök.
Så här säger Marc Methot, slarvigt översatt: ”–Vi älskar det här läget. Påminner om ifjol, när omklädningsrummet var fyllt av självförtroende. Atmosfären är grym och vi kommer att fortsätta jobba på för att göra vårt”.
Bobby Ryan saknas på nytt, men det finns i alla fall små förhoppningar om att man ska få tillbaka vasse forwarden Jason Spezza och försvarsspelaren Jared Cowen.

New York Islanders gjorde en bra match inatt. Är alltså back-to-back, men är inte alls i samma poängnöd som Senators och nu vankas det spel på bortaplan. Man bjöds på tafatt motstånd av Florida, men åker nu in i ett vrålhungrigt Ottawa. John Tavares, Michael Grabner, Brian Strait, Lubomir Visnovsky verkar alla vara helt avskrivna från spel. Kyle Okposo missade matchen mot Panthers och med tanke på tabelläget så lär han inte riskeras ikväll. Det är dock inte klart i skrivande stund.

Hade inte trott att vi skulle få se odds över 1,85 på Sen´s, men Nordicbet erbjuder trevliga 2,00. Synas.

***
Hur spelar ni idag?
Någon som hittat nått vasst i CL...

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB