Startsida / Inlägg

Lördagsspel

av Steven-Lee

Hejsan!

Sitter och jobbar med lördagens matcher och väljer att kliva in redan nu.

Burnley var kraftigt stukat redan inför seriefinalen mot Leicester förra helgen och man åkte där på ett nytt trist avbräck i Sam Vokes (20 mål). Sedan tidigare saknas anfallskollegan Danny Ings (20 mål) och skarpe ytterbacken Kieran Trippier (12 assist) på grund av skador. Ska väldigt mycket till för att någon av dom ska kunna medverka imorgon (läs: lördag). Tvåvägsmittfältaren Dean Marney, som förbättrat sitt passningsspel rejält den här säsongen (3 mål/4 assist) är avstängd (avtjänar match 2/2).

Watford hämtade hem tre poäng från Hillsborough senast och har återigen fått vittring på en playoff-plats. Visst, ser kanske avlägset ut, men man har en match tillgodo på flera av lagen ovanför och det är trots allt åtta omgångar kvar. Fernando Forestier, Chu Young Park, Fitz Hall och Lloyd Doyley lär inte kunna spela.

Hornets har tillräckligt med klass, och numera även motivation, för att avfärda ett vingklippt Burnley.
Troy Deeney är i kanonform och kan nu mycket väl bli tungan på vågen, när Clarets (troligen) saknar sina spetsar.

Jag testar ettan till 2,45.

***
Hett derby mellan Frankfurt och Mainz idag.
Kommer att spelas inför i stort sett fullsatta läktare – bara Mainz-supportrarna som inte riktigt lyckats fylla sin sektion.

Jag är lite inne på raka DNB-ettan, men har respekt för Mainz kontringsegenskaper och väljer att avstå.
Kan dölja sig en uppsjö av livespels-möjligheter i den här tillställningen och jag råder er att ha matchen under uppsikt. Det blir ett pregame-lir – hämtas under målskyttemarknaden.

Alexander Meier är inte direkt någon taylor-made-goalscorer. Gänglig, inte särskilt snabb och visar ibland upp en något fumlig teknik. Men jösses vad karln är bra på att sniffa till sig målchanser. Trots en hel del brister så tar han sig fram till mängder med avslut. Är ju dessutom ett hot vid fasta situationer och är även tung att möta i luftrummet. Är nu helt kvitt sin skada och rapporteras vara tillbaka i startelvan. Tränaren Armin Veh fastnade i bilköer på väg till gårdagens presskonferens, så uppgifterna runt dagens lag har varit lite bristfälliga. Meier rapporteras dock starta, tillsammans med Joselu, Aigner och Barnetta – vilket betyder att Alexander får samma sällskap som mot till exempel Porto (Europa League), då han gjorde två mål. Har dragits med skador under säsongen och bara medverkat i 15 Bundesliga-matcher.  På åtta spelade hemmamatcher så har han gjort fyra mål.

Mainz har en tendens att bjuda på ett och annat individuellt misstag och har även släppt in en hel del distansskott under säsongen.

Alexander Meier, anytime, synas till 2,85 (notera att jag inväntar XI, innan spelet läggs).

***
Hur spelar ni idag? Kommentera som vanligt!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB