Startsida / Inlägg

Intressant lördag

av Steven-Lee

Hejsan!

Inter är retat efter att ha blivit nollat i två raka matcher. Svarade för en ganska slätstruken insats mot Milan senast, men jag räknar med att få se en förbättrad prestation. Tvingas undvara Esteban Cambiasso, som är avstängd och Juan Jesus (skadad). I övrigt så finns samtliga spelare tillgängliga
och man ställer ett starkt 3–5–2-lag på benen. Rodrigo Palacio, som brukar trivas mot Lazio, startar på topp – troligen tillsammans med Icardi.

Lazio kommer till spel med en offensivt försvagad uppställning. Senad Lulic är avstängd och det råder stort frågetecken för Antonio Candreva (ligas målfarligaste mittfältare). Jag tror att man till en början kan få svårt att etablera något eget anfallsspel. Räknar kallt med att första halvlek kommer att föras av hemmalaget.

Inter to win first half, liras till 2,30, hos Wille H.

***
Har lite feeling för Mainz idag, men raka oddset är precis på gränsen – och man stöter även på något utav ett ”bogey-team”. Anfallaren Eric Maxim Choupo-Moting har influensa och är klart tveksam till spel. Som tur är så finns det ett starkt alternativ i Shinji Okazaki. Utöver det så har inte tränaren Thomas Tuchel så många problem att ta hänsyn till och ställer ett toppmotiverat lag på benen – vill ju behålla greppet om sin Europa League-biljett. Känner flåset i nacken från Augsburg och mycket tyder på att man måste plocka upp tre poäng idag.

Hamburg ligger skrynkligt till. Kan som bäst hoppas på att man får kvala sig kvar. Har ingen chans att nå upp till fast mark. Kan komma att behöva tre poäng för att undvika nedflyttning, men det mesta talar ändå för att man kommer undan även vid oavgjort – och kanske även förlust. Jagande Nürnberg är vingklippt av avstängningar och går upp mot Schalke 04 på bortaplan…

Hamburg vill inte ge onödig energi till Nürnberg genom att hamna i tidigt underläge, utan initialt så kommer det mesta handla om att ligga rätt, ta smarta beslut – och därefter ändra taktik om det skulle börja ramla in mål ”åt fel håll” i Schalke-matchen.

Mainz har dock en högre kapacitet och är ju också motiverat. Klasskillnaden kan komma att ta ut sin rätt över 90 minuter, men det är inte säkert att det blir någon promenadseger.

Mitt spel: Mainz to win by one goal, till 4,10 hos Ladbrokes.

***
Det var ett par av mina lördagsdrag…Finns såklart mycket mer att hämta!
Hur spelar ni idag?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB