Startsida / Inlägg

Digert EL-utbud

av Marcus Källberg

40 kvalmatcher till Europa League står på programmet i dag och efter att ägnat gårdagskvällen åt att leta info och skriva oddssidan i tidningen, så satt jag till slut med en uppsjö av tänkbara spel. Efter en hel del sållande väljer jag att lyfta fram tre spel här i bloggen.

HNK Rijeka imponerade redan förra säsongen då man slutade tvåa i den kroatiska ligan. Man har ännu så länge lyckats behålla truppen från i fjol intakt och laget gav ett bra formbesked då man slog Dinamo Zagreb i Supercupen i fredags. Hemma på Stadion Kantrida är Rijeka oerhört svårslaget och där har man inte förlorat sedan i maj 2013.

Ferencváros kom trea i den underska ligan i fjol men under sommaren har man tappat namn som offensive nyckelspelaren Leonardo samt Jenner, Jovanovic, Jozsi och Diallo med flera. Nyförvärven lär behöva tid på sig och att man har mycket kvar att jobba på syntes tydligt i förra omgången då man hade stora problem i två matcher mot Sliema Wanderers från Malta.

Ferencváros lär knappast vara markant förbättrat på en vecka och om inte så är fallet så tror jag att ungrarna får svårt att stå emot ett hemmastarkt Rijeka. Bland andra Unibet och Betway har 1,55 på ettan i skrivande stund och det duger.

Ett annat ungersk lag som också har varit en förlorare på sommarens transfermarknad hittills är Diósgyöri VTK. Laget kom femma i ligan 2013/14 men efter förlusten av sju mer eller mindre ordinarie spelare råder det helt andra förutsättningarna nu. Man svarade för två spelmässigt skrala insatser mot Birkirkara från Malta och 4–1 i bortamötet var klart smickrande siffror. Nu väntar en betydlligt svårare uppgift i ett starkt Litex Lovech på bortaplan och ettan spelas till 1,75 hos William Hill.

Ytterligare ett lag som gav ett tveksamt intryck i den första kvalomgången var serbiska Cukaricki i sina två möten med Sant Julia från Andorra. Laget vann hemma med klara 4–0 men två av målen kom i slutminuterna och spelmässigt sett så påvisade man stora brister. SV Grödig saknar förvisso också rutin från Europaspel men jag håller laget som bättre i grunden. Dessutom har österrikarna sett starka ut i ett par träningsmatcher och formmässigt är man nog ganska långt framme då Bundesliga startar till helgen. Jag tycker att Grödig ska vara favorit här och 2,88 på tvåan hos BetVictor är bra betalt.

Hur spelar ni i dag? Kommentera som vanligt!

/Källberg

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB