Startsida / Inlägg

Finland, Schweiz och Österrike

av Marcus Källberg

Varberg motsvarade mina förväntningar när man vände och punkterade matchen på åtta minuter mot ett sargat Husqvarna. Söndagen bjuder bland annat på premiärmatcher i Schweiz och Österrike och jag gör två skrällspel där.

Dagens bästa spel tycker jag emellertid finns i Veikkausliiga där KuPS ger riktigt bra betalt hemma mot Inter Åbo. KuPS har visat fin form de senaste veckorna med en bland annat en vinst borta mot serietvåan Lahti och meriterande poäng mot såväl ettan HJK som mot trean SJK. Inter Åbo är inte märkvärdigt i bortaspelet och man saknar fortfarande viktiga trion Gruborovics, Nikkari och Ojala. BetVictor har i skrivande stund 2,15 på den ettan och det är taget.

FC Thun har levt med en begränsad budget i många år och laget gjorde det bra i fjol då man blev sexa trots en svag avslutning. I sommar har laget dock tappat fem startspelare i bäste målskytten Marco Schneuwly, backen Lüthi samt mittfältstrion Zuffi, Sanogo och Nikci. Därtill har man skador på försvarsduon Schirinzi och Sulmoni, anfallaren Cassio samt nyförvärven Leite och Zino så det är till stora delar en reservbetonad/nykomponerad startelva man mönstrar här.

Nykomlingen FC Vaduz har behållit stommen från i fjol intakt och man har kapacitet att klara nytt kontrakt om det stämmer. Laget har också tjuvstartat säsongen då man representerar Liechtenstein i Europa League där man föll knappt borta mot polska Ruch Chorzów i torsdags och de tre kvalmatcherna ger nog ett litet formmässigt försprång här. Premiärmötet mellan två lag som troligen båda lär befinna sig på den nedre tabellhalvan känns vidöppet och jag spelar tvåan till goda 4,15 hos Unibet.

Även mötet mella Austria Wien och SV Grödig i österrikiska Bundesliga känns på förhand ovisst och jag tycker att oddsättarna har gjort Austria till alldeles för stor favorit här. Även om Grödig har tappat viktiga mittfältsduon Leitgeb och Tschernegg så ser man – med förvärv som Daniel Schütz, Yordy Reyna och Roman Wallner med flera – starkt ut även den här säsongen.

Austria Wien har, i och med att bäste målskytten Hosiner är såld till Rennes och att även Stankovic och Jun har lämnat, tappat en trio som tillsammans stod för 25 mål i fjol. Därtill har även startspelarna Dilaver, Rotpuller och Rogulj gått till andra klubbar. Man letar fortfarande efter en ersättare till Hosiner och även om nyförvärven överlag ser vettiga ut, så kan nog laget behöva lite tid på sig för att få alla nya bitar att falla på plats. Grödig är nog minst lika bra som Austria i nuläget och 5,27 på tvåan hos Pinnacle känns klart spelvärt.

Hur spelar ni i dag? Kommentera som vanligt!

/Källberg

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB