Startsida / Inlägg

Intressant torsdag

av Marcus Källberg

Efter några dagar med sommartrötta matchlistor och kalla bloggspel från min sida är dagens utbud både mer riktigt och mer spännande igen. Dagens bästa spel hittar jag i Div 1 Norra och jag gör även två värdespel i EL-kvalet.

Vasalund tyckte jag det var för högt odds på borta mot Umeå senast men då fick man nöja sig med 0–0 mot ett defensivt bra hemmalag. Insatsen var som helhet fullt godkänd och det är ingen fara med formen. Nu har man viktige Danny Tadaris och Ali Sheaib tillbaka efter avstängning och inga nya avbräck stör.

Nyköping bröt sin negativa trend senast då man svarade för en stark vändning hemma mot Huddinge trots en man mindre på plan den sista halvtimmen. På bortaplan har Bissarna dock inte fått spelet att fungera alls den här säsongen och där har man inkasserat fem förluster i följd. I kväll tvingas man dessutom avvara avstängda försvarsduon Emil Larnesjö och Per Pettersson.

Vasalund har visat fin form på slutet och ett bortasvagt Nyköping som har defensiva avbräck får det nog jobbigt på Skytteholm. Ettan känns stark och 1,80 hos William Hill är bra.

VPS Vaasa har varit den senaste veckans kassako för mig här i bloggen med vinster mot BP och Jaro till fina odds. I kväll väntar returen mot BrommapojkarnaTele2 Arena och jag ger finnarna förtroendet för tredje matchen i följd.

BP som tog en meriterande poäng mot MFF i söndags har naturligtvis vinstchans i en på förhand öppen match men jag håller laget inte lika högt som oddssättarna för dagen och att man är klara favoriter till i snitt 1,77 känns tveksamt. Jag tror dessutom att matchbilden med ett offensivtvunget BP kommer att passa VPS ganska bra och när Bet365 erbjuder 4,33 på tvåan blixtsynar jag.

Mitt sista spel i dag blir albanska Laçi hemma mot slovenska Rudar Velenje. Första mötet i Celje slutade 1–1 efter en sen kvittering av Laçi men mitt intryck från den matchen var att Laçi är ett bättre och mer smart spelande lag.

Laçi har förvisso varit inblandad i misstänkta läggmatcher tidigare år men sägs vara relativt rena för tillfället och att detta är första Europamatchen man får spela på den egna arenan hemma i Laci ger nog lite extra tändvätska och ett bra publikstöd. Hur som helst när man får 4,00 (NordicBet) i hemmareturen på ett lag som var bättre i bortamötet tycker jag att det är klart spelvärt.

Det var mina tre spel i dag. Hur spelar ni? Kommentera som vanligt!

/Källberg

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB