Startsida / Inlägg

Norge och Div 1 Södra

av Marcus Källberg

Gårdagens bloggspel Bohemians fick 1–1 med mersmak mot St Patrick’s och
i tidningspanelen blev det full pott då även Trelleborg och Forward motsvarade mina förväntningar. I dag har jag hittat tre intressanta objekt.

Sarpsborg 08 gör efter sina förutsättningar en fullt godkänd säsong hittills och laget ligger just nu elva i tabellen med sex poäng ner till kvalstrecket. Man lever dock till stor del på sin hemmastyrka och på bortaplan har man bara tagit två poäng den här säsongen. Nu har dessutom anfallsstjärnan Aaron Samuels lämnat för spel i Kina och jag tror att laget får det ganska tufft framöver.

Ekonomiskt utsatta Lilleström stod för en ganska blek insats borta mot Start senast men laget övertygade å andra sidan i cupen borta mot Aalesund veckan innan dess och det är knappast någon fara med formen. Hemma på Åråsen är LSK starkt och där har man fyra vinster samt en 1–2-förlust mot serieledande Molde på sina fem senaste matcher. Till hemmamötet med Sarpsborg så saknas avstängde mittfältaren Ohi Omoijuanfo men för övrigt är det inga nya problem i truppen. Lilleström lär vara revanschsuget efter en kritiserad insats mot Start senast och ett bortasvagt Sarpsborg utan sålde stjärnan Samuels får det nog jobbigt här. En stark etta som spelas till 1,83 hos William Hill.

Dagens andra spel blir också i Tippeligaen där jag tilltalas av oddset på Brann. Rickard Norlings lag gjorde en riktigt svag vårsäsong men VM-uppehållet gjorde uppenbarligen gott får man såg ut som ett helt annat lag i omstarten då Viking bortabesegrades fullt rättvist. Strömsgodset övertygade däremot inte senast i en knapp seger hemma mot Sandnes Ulf och lagets nuvarande tabellposition känns aningen smickrande. Visar Brann upp samma spel som senast har man bra vinstchans här och 2,85 på ettan hos Unibet är spelvärt.

Mitt sista spel för dagen blir Utsikten hemma mot Motala i Div 1 Södra. Motala hade massiva avbräck hemma mot Qviding senast och gjorde med tanke på det en fullt godkänd insats även om man var det spelmässigt sämre laget. Östgötarna har fortsatta problem i truppen och tvingas sannolikt avvara flera ordinarie spelare igen. Bland andra skytteligaledaren Ibrahim Alushaj samt trion Sebastian Starkenberg, Emil Herge och Kristoffer Näfver rapporteras att vara tveksamma till spel. Kiken har fin dagsform med endast en förlust på de sju senaste matcherna och mot ett troligen försvagat Motala har laget god chans till tre nya poäng. 2,00 hos Betway med flera är bra betalt.

Hur spelar ni i dag? Kommentera som vanligt!

/Källberg

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB