CL-news onsdag

av Steven-Lee

Hejsan!

0–0 efter första perioden i HV 71-Djurgården och Specialspelet landade därmed på fötterna till 3,80.
Trevligt att se.

Xabi Alonsos röda kort igår ställde till det för bloggspelet.

***
Dagens rek dyker upp senare i eftermiddag/kväll.

***
Varit inne på Sens idag, men nu bekräftat att man ställer debutant (Andrew Hammond) i kassen.

Canadiens vilar dock Carey P. Så det kanske jämnar ut sig något.
(Tokarski in i buren – inte direkt varit någon vägg när han fått chansen på sistone).

1x kan spelas till runt 1,65. Men inte alls med lika hög insats, som först tilltänkt.

***
(Skrivet igår):
Precis skickat iväg onsdags-oddset till redaktionen.

Tänkte att jag kunde bjucka på infon här också:

Porto har rest iväg till Schweiz med följande manskap:
Helton, Fabiano, Ricardo Nunes, Danilo, Martins Indi, Maicon, Marcano, Casemiro, Quaresma, Brahimi, Jackson Martínez, Quintero, Tello, Evandro, Herrera, Hernâni, Alex Sandro, Óliver Torres, Rúben Neves, Aboubakar.

= Nemas problemas.

Noterbart 1): Det var bara Chelsea som gjorde fler mål i gruppspelet.
Noterbart 2): Fem mål har gjorts av inhoppare.
Noterbart 3): Tretton av lagets senaste CL-mål har gjorts från 45:e minuten och framåt.
Noterbart 4): Jackson Martinez har tre ramträffar på sitt samvete.

***
Basel har inte släppt sin trupp i skrivande stund. Klart står i alla fall att man tvingas undvara avstängde Fabian Schär.

Noterbart 1): Man har bara förlorat en av sina elva senaste ”Europa-hemmamatcher” (mot Real Madrid).
Noterbart 2): Har bara släppt in tre mål på sina sju senaste hemmamatcher i Champions League.
Noterbart 3): Har aldrig besegrat portugisiskt motstånd i Champions League (fyra försök).

***
Över till den andra matchen…

Schalke 04 har inte släppt sin trupp i skrivande stund, men det råder ingen tvekan om att man har problem.

Saxat från dagens presskonferens:

”–Real Madrid är självklart favorit. Är ju regerande mästare. Men trots det, så går vi för seger” (Di Matteo).

”–För tillfället använder vi oss av ett annat system, jämfört med ifjol och det har gjort att vi blivit mer stabilt – grejade ju oavgjort mot Bayern München nyligen” (Huntelaar).

Den gode KlaasJan Huntelaar glömer ju dock nämna att man fick spela med en man mer i den matchen, från den 16:e minuten…

Över till trupp-news då. Man störs ju av en hel del skador. Är stukat såväl defensivt som offensivt och allt pekar på att man återigen får ställa 19-årige Timon Wellenreuther mellan stolparna (CL-debutant).

Noterbart 1): Man mötte Real Madrid i exakt samma fas ifjol – blev då utslaget med sammanlagt 2–9 (1–6 på hemmaplan).
Noterbart 2): Släppt in 19 mål i sina sex senaste CL-slutspelsmatcher.
Noterbart 3): Släppte in 14 mål i gruppspelet – flest av alla kvarvarande lag.

***
Real Madrid har åkt till Tyskland med följande trupp:

Målvakter:
Casillas, Keylor Navas, Pacheco.
Backar: Varane, Pepe, Derik, Marcelo, Carvajal, Arbeloa, Nacho.
Mittfältare: Kroos, Bale, Isco, Illarra, Medrán, Lucas Silva.
Anfallare: Cristiano Ronaldo, Jesé, Benzema, Chicharito.

Frånvarande spelare: Sergio Ramos, Luka Modric, James Rodríguez, Sami Khedira och Fábio Coentrão.

Noterbart 1): Har nått CL-slutspelet 18 säsonger i rad – rekord.
Noterbart 2): Vunnit 18/20 senaste CL-matcherna.
Noterbart 3): Tagit flest avslut (123).
Noterbart 4): 75 % av lagets CL-mål (den här säsongen) har kommit i första halvlek.
Noterbart 5): Cristiano Ronaldo har spelat 57 CL-matcher i Real Madrid-tröjan – gjort lika många mål.