Startsida / Inlägg

Nobba Malmö!

av Steven-Lee

Hejsan!

Drar ihop sig i Slutspelsserien.

Malmö grep sista halmstrået senast, men det ser fortfarande mörkt ut.
Måste vinna, samtidigt som man är beroende av att andra resultat går lagets väg.
Luften kan går ur snabbt och jag nobbar favoritoddset.

Vita Hästen har allt i egna händer. Nu gäller det bara att hantera pressen, för man har en tämligen passande uppgift i form av BIK (inget att spela för). Hade en helt frisk trupp på gårdagens träning. Trolig etta, men kanske bättre att leta livespel.

Så här är läget inför slutomgången:

1. Rögle 11p +6
Möter:
Björklöven (h)
Till direktkval:
Är klart för avgörande direktkval inför sista omgången. Har två poäng och tre plusmål försprång till andraplacerade Vita Hästen. Vinner Rögle Slutspelsserien möter man Västerås i en avgörande finalserie i bäst av sju matcher.

2. Vita Hästen 9p +3
Möter: BIK Karlskoga (h)
Till direktkval: 
Tar Vita Hästen en poäng i sin match mot BIK Karlskoga spelar nykomlingen direktkval till SHL. Kan endast bli passerade av Mora och Björklöven. Har tre poäng och tre plusmål att gå på gentemot fjärdeplacerade Mora samt två poängs försprång till Björklöven.
Kan spela direktkval även vid förlust så länge inte både Björklöven och Mora vinner. Skulle Mora ta full pott borta mot Malmö samtidigt som Vita Hästen kammar noll avgör målskillnad mellan lagen. Kan fortfarande vinna serien om Rögle förlorar.

3. Björklöven 7p +3
Möter:
Rögle (b)
Till direktkval: Tar Björklöven tre poäng borta mot redan finalklara Rögle spelar Umeå-laget direktkval oavsett vad de andra lagen gör. Tar man två poäng kan Mora fortfarande hota, om de besegrar Malmö under full tid. Dala-laget måste dock också plocka in tre plusmål på Björklöven. Vid en poäng kan Björklöven ändå spela direktkval men då tvingas man förlita sig på andra resultat. Kan som bäst sluta tvåa i serien.

4. Mora 6p 0
Möter: 
Malmö (b)
Till direktkval: Mora kan inte ta sig till direktkval av egen kraft. Laget måste förlita sig på att Björklöven eller Vita Hästen tappar poäng i sista omgången.
Mora är en poäng och tre plusmål efter tredjeplacerade Björklöven samt tre poäng och tre plusmål efter Vita Hästen. Kan som bäst sluta tvåa i serien.

5. Malmö 5p -6
Möter:
Mora (h)
Till direktkval: Favoriten har en liten chans att nå direktkval till SHL men man är beroende av att ett annat resultat ska gå lagets väg. Ärkerivalen Rögle måste ta minst två, helst tre, poäng hemma mot Björklöven. Tar ”Löven” en poäng räcker det inte med att Malmö tar tre poäng hemma mot Mora om inte Malmö lyckas med att plocka in nio mål på Björklöven.
Vinner Malmö inte sin match efter full tid är det med största sannolikhet över om inte Rögle krossar Björklöven. Malmö kan som bäst sluta trea i serien.

6. BIK Karlskoga 4p -6
Möter:
Vita Hästen (b)
Till direktkval: Har en minimal chans att nå direktkval. Vid tre poäng mot Vita Hästen finns en ytterst liten möjlighet. Men då måste Björklöven ta noll poäng mot Rögle, och helst förlora med flera mål samtidigt som Malmö måste besegra Mora efter övertid. Då hamnar fyra lag på sju poäng och målskillnad avgör.
Inte ens om det skulle inträffa är BIK Karlskoga nära ett direktkval då laget har betydligt sämre målskillnad än både Mora och Björklöven. En kross av Vita Hästen lär krävas. Kan som bäst sluta trea i serien.

***
Kan gömma sig ett bra spel i en av kvällens Bundesliga 2-matcher.

Bochum har spelat sin bästa fotboll för säsongen på sistone, men inte fått full utdelning.
Skapade sju klara målchanser mot Karlsruhe, men fick inte hål på storspelande René Vollath (matchens bäste spelare).
Därefter tog man emot FSV Frankfurt hemma och tog sig fram till tolv vettiga målchanser (resultat 3–3).
Och nu senast spelade man 2–2 borta mot ett starkt Düsseldorf. I målchansväg vägde det jämnt: 6–6.
Offensiven med Terrazzino (i lysande form) och Terodde har hittat ett allt bättre samarbete och kommer sätta Heidenheim på tuffa prov.

Spel: Bochum över 1,5 mål. Odds: 2,10.

***

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB