Startsida / Inlägg

Fullspäckad EL-torsdag

av Marcus Källberg

Hela 48 kvalmatcher till Europa League på programmet idag och efter många timmars info-letande och funderande fastnade jag till slut för två underspel samt två troliga bortasegrar till spelvärda odds.

Neftci Baku dominerade azerisk fotboll under flera år och vann tre ligatitlar i följd 2011–13. Nu är dock ekonomin betydligt mer ansträngd och i sommar har laget tappat en mängd ordinarie spelare. Inte minst offensiven ser försvagad ut då bäste målskytten Nicolás Canales samt Julius Wobay och Ernest N’For har lämnat. Meriterade nyförvärvet Melli har bara varit i träning en vecka och är knappast toppslag ännu om har får starta. Mladnost från Montenegro lär agera defensivt här och man har goda möjligheter att hålla nere siffrorna. 2,15under 2,5 mål hos BetVictor känns som ett vettigt spel.

Jag tror även på ett målsnål möte mellan armeniska Alashkert och St Johnstone. Skottarna är bättre i grunden men lär nog spela ganska försiktigt för att få med sig ett bra resultat till hemmareturen i Perth. Skadorna på nye anfallaren Graham Cummins och mittfältaren Chris Miller samt den förväntade temperaturen på över 30 grader vid matchstart, talar inte heller för någon sprakande offensiv från skottarnas sida. Jag spelar under 2,5 mål till 1,98 hos BetVictor.

Go Ahead Eagles åkte ur Eredivisie i våras och laget är med här tack vare en Fair Play-plats. Laget har inte oväntat tappat merparten av stommen från förra säsongen och nyförvärven imponerar inte på papperet. Truppen håller nog inte mer än medelmåttig Div 1-standard i nuläget och dessutom är man missgynnat av att matchen spelas på ”neutral” plan i Emmen. Ferencváros är på uppgång igen efter några dystra år. Laget gjorde en stark säsong som tvåa bakom Videoton i fjol och man såg bra ut i en träningsmatch mot Debrecen i förra veckan. Oddset på tvåan har sänkts de senaste dagarna men bland annat Ladbrokes har fortfarande 2,20 och det duger för spel.

Mitt sista spel för dagen blir slovakiska Spartak Trnava borta mot Olimpic Sarajevo från Bosnien. Olimpic kom bara sexa i ligan i fjol men kvalificerade sig via en överraskande cupvinst. Laget håller inte alls samma klass som lokalrivalerna FK Sarajevo och Zeljeznicar, vare sig vad trupp eller publikstöd anbelangar. Trnava har gott om europarutin i truppen och är slovakerna inte bara alltför semestertrötta så bör vinstchansen vara god. Coral är i skrivande stund högst med 2,10 på den tvåan.

Hur spelar ni? Kommentera som vanligt!

/Källberg

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB