Startsida / Inlägg

Rapid Wien draw no bet till 1,80

av Ulrik Sandebäck

Vi kunde rätta ett spel i går sedan Karlskrona som väntat körde över Österlen (5–2).
Däremot kunde inte Fenerbahce spräcka Sjaktar Donetsks nolla (0–0).
I tidningen gav vi avslag för två dåliga 1,50-favoriter CSKA Moskva (2–2) och Dinamo Zagreb (1-1) så vi får väl anse att gårdagen blev okej.
Kul att det är sådant ös  kommentatorsfältet med, med vettigt spelsnack och lite skitsnack.

Det är CL-kval för nästan hela slanten även i dag.
Jag är inne på att Malmö FF rejält kan störa Salzburg i dag. Jag både hoppas och tror att MFF kan få med sig ett riktigt bra resultat. Jag rör i alla fall inte ettan till 1,37. RedBull är sämre än för ett år sedan…

Mitt spel i dag blir på Rapid Wien hemma mot Ajax. Österrike mot Holland, ländernas ligor har väl aldrig varit så här likvärdiga. Även landslagen håller numera nästan samma klass sedan Österrike tagit superkliv senaste åren. Jag tror det kan visa sig även i det här mötet.
Rapid är underdog och vi bjuds på 1,80 för ettan, på draw no bet, eller Asian 0 som spelet heter på bet365.
Det betyder att insatsen kommer tillbaka vid oavgjort – känns som ett vettigt spel med säkerhetsbälte. Tror nämligen inte Ajax vinner i kväll.
Ajax har väl sett ganska okej ut på försäsongen men där man saknar klass framåt. Genrepade med att spela 0–0 mot St Etienne.
Tränaren  De Boer saknar spelare som  Amin Younes (ny från Kaiserslautern), Mike van der Hoorn (15 ligamatcher förra säsongen/2 mål) och Lucas Andersen (27/2), medan stjärnan  Ricardo Kishna (26/5) är på väg till Lazio och inte kommer till spel. Sedan är även målvakten Jasper Cillessen (32 matcher) tveksam.
Debuter kan vi få se
av Nemanja Gudelj och Yaya Sanogo, även återvändarna John Heitinga och Mitchell Dijks är spelklara.
Ajax säsong är inte igång och laget är inte helt samspel, dessutom störs man alltså av skador. Inget optimalt läge att möta Rapid som startat säsongen klockrent. Och ser ut att vara helt i harmoni – med en väl fungerande elva där skyttekungen Robert Berić ser riktigt bra ut.
Rapid förlorar inte i kväll. Tror jag…

Annat bra spel: HJK Helsingfors–Astana under 2,5 mål till 1,55. Efter läst mängder med texter om det CL-kvalmötet känns båda lagen nöjda med 0–0. HJK vill att returen ska ”leva” och Astana kommer till Finland för spela defensivt och ligga på kontring.

Minispel: IFK Kalmar hemma mot Limhamn i Elitettan. 2,67 som Svenska Spel ger numera (fick 2,80 i går) är fortfarande för högt. IFK har toppform, och är ytterst svårslaget hemma. 

 

 

 

 

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB