Startsida / Inlägg

Ajax + Golf (torsdagsinlägg)

av Steven-Lee

Hejsan!

Snabbrek inför Europa League.
Toknobbade Celtic i CL-kvalet mot Malmö. Visade sig helt befogat. Glänser sällan på bortaplan i Europaspelet och såg väldigt darrigt ut i helgen. Känns som det kommer ta tid att sätta ihop en ny, stabil backlinje, efter försäljningen av Virgil van Dijk. Ny skada på Charlie Mulgrew. Saknar även Stuart Armstrong och Scott Allan.

Ajax öser alltid på för full maskin på hemmaplan och lär ha scoutat Celtics defensiva svagheter. Talangfulle Riechedly Bazoer är avstängd.

Känns som det kan komma att bli ”one-way traffic”. Ettan spelas till 1,85.

***

Ser superintressant ut inför helgens golf – tyvärr har många av mina drag redan hunnit bli slashade, men här kommer några där bolagen inte hunnit agera.

Börjar i Italien, med Open d’Italia.

Finns ingen egentlig ”course-form” att luta sig emot, eftersom senaste Tour-tävlingen på Golf Club Milano gick av stapeln 1990. I dessa lägen kan det vara klokt att leta efter inhemska spelare och det är precis vad jag gjort.

Till att börja med måste jag bara ha med Marco Crespi. Kan banan utan-och-innan. Har till och med skrivit ihop en banguide! Var med och vann en jippo-trickslags-tävling nyligen och därefter uttalade han sig om att vara ”extremt laddad” och ”sugen på att göra bra ifrån mig hemma”.

Spelas som First Round Leader, till 151 x insatsen (E/W, V/P).

***
Brukar vara allergisk mot att spela förhandsfavoriter, men gör nu ett undantag och lyfter fram Francesco Molinari. Baserat på Crespis uttalanden om en ”tät bana, med små greener”, så kan vi utgå ifrån att det kommer krävas precision. Och där ligger Molinari bättre till än någon annan i startfältet. Kollar man till hans PGA-statistiken så träffar han flest fairways av alla och noteras för 71 % i GIR. Brukar svika sig själv med svajigt spel på greenerna, men har haft tid att ”nöta in rullen” på Golf Club Milano, så skulle inte förvåna om han puttar bättre den här helgen, än normalt.

Spelas som rak vinnare till 13,00. Förhoppningsvis gör han en bra torsdag-fredag, så man kan köpa ut honom till bra vinst redan innan det börjar dra ihop sig.

***
Långt ned i oddslistan hittar vi Daniel Vancsik och känns väldigt frestande till 301 x. Har vunnit på italiensk mark tidigare. Varför ställs han då ut till monsterodds? Har kanske inte gjort någon toppsäsong, men har ändå spelat ihop pengar i sina två senaste framträdanden (delad elva i Ryssland). Nu får jag också prata emot mig själv lite…För Vancsik är inte vidare rak från Tee. Men trots detta träffar han oväntat mycket greener. Jag tänker alltså, om han skulle få lite styrsel på utslagen, så finns det förutsättningar för att limma bollen ännu närmare flaggen. Om han kan träffa 77 % av alla greener, trots kluriga lägen, så finns det såklart fina förutsättningar om han skulle träffa 2-3 fler fairways än vanligt. Hur som helst värt ett försök.

Liras, E/W, V/P till 301 x insatsen.

***
På PGA-Touren så rullar FedEx-slutspelet vidare. Tyvärr har alltså många av mina spel här sänkts av bolagen.

Banan heter Conway Farms. Hade hand om BMW Championship 2013 också, då med kortslående, men raka, Zach Johnson som vinnare.

Det behövs alltså ingen ”bomber” från Tee. Jag sätter mitt hopp till underskattade Russell Knox. Slår inte särskilt långt, men det är alltså inte nödvändigt. Däremot håller han sig ofta väldigt rakt och träffar mycket greener (sjätte bäst på Touren, under den kategorin). Helt enkelt en bra Ballstriker. Som skotte lär han dessutom kunna dra nytta av den links-ispirerande bandesignen.

Testas till 101 x pengarna, E/W, V/P.

***

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB