Startsida / Inlägg

Småspel i Alfred Dunhill

av Steven-Lee

Hejsan!

Paus på PGA-Touren, men Europatouren rullar vidare. Nu dags för Alfred Dunhill, nere i Sydafrika.

Spelas på spännande banan Leopard Creek.

Långtslående Sydafrikaner (Charl Schwartzel och Brendan Grace) har dominerat den här tävlingen de senaste åren och är 5,00-7,00-favoriter inför helgen. Inte så konstigt…Men det går faktiskt att hitta argument ”emot”…

Brendan Grace slaktade banan ifjol, men hade mycket ”koppsnurr-in”, då. Har stundtals sett vinglig ut med järnen på sistone och inte räddat särskilt många misstag. Drar fördel av att spela ”hemma”, men det kan också innebära en viss press.

Charl Schwartzel älskar Leopard Creek, men är helt enkelt för ojämn för att spelas till runt 7,00 – mot ett brett startfält. Har fina framskjutna placeringar, men också en hel del missade kvalgränser.

Så, var ska vi vända oss för spelvärde? Vi letar efter bortglömda spelare, med Sydafrika-rutin, helt enkelt…

Morten Örum Madsen har spelat 21 reggade rundor nere i Sydafrika, med god framgång. Vann South African Open 2013. Tre gånger har han deltagit i Dunhill Championship och de två senaste åren har han slutat på 16:e plats. Ingen vidare form att luta sig emot, men kliver in med goda känslor – känner sig hemma i den här omgivningen. Över de tre senaste månaderna så är det det svaga resultat på Par4:orna som ställt till det. Par 3 (ranking 25) och Par 5 (ranking 10) har han skött alldeles utmärkt.

Spelas till 67,00 (E/W) och W/O Grace, Schwartzel, Oosthuizen. Även om det går att plocka isär den trion, så väljer jag helt enkelt att plocka bort dom ur ekvationen. 67 x duger bra! (SkyBet).

***
Vill också plocka med en spelare som lika gärna kan missa cutten.
Andrew Johnston.
Spelar aggressiv golf och kan gå långt om han bara hittar rätt flyt. Slutade trea här ifjol – var bäst i fältet om man frånser inhemska spelare. Krossade Par 5:orna (-13), men hade oväntat svårt på korthålen (+4). Får klassa det som ett olycksfall i arbetet, för normalt sett brukar han göra bra ifrån sig på Par 3:or. Slagit bollen både långt och rakt de senaste månaderna.

Spelas till 41,00 (E/W) och W/O Grace, Schwartzel, Oosthuizen. (BetVictor).

***
Till sist, ett patriotiskt bet.
Björn Åkesson skreks tidigt ut som våran nya golfstjärna. Hade en strålande Amatörkarriär. 2013 kvalade han in till Europatouren, men det blev bara en säsong. Nu är han dock tillbaka, efter att ha säkrat kortet under dramatiska former, när han nyligen blev tvåa i The Foshan Open. Den här gången är han fast besluten om att hålla tag i sin spelrätt. Säger bland annat så här:
– ”Jag känner mig i alla fall redo. Jag är äldre, har mer rutin och bättre koll på grejerna”.

Han säger också att han ”lyft alla delar i sitt spel”, framförallt ”wedgespelet”.

Inte ute på främmande mark heller, spelade den här tävlingen för ett par år sedan och sköt sig då fram till en tjusig 25:e plats.

Väntas bli knallvarmt väder och det är en faktor som vi faktiskt inte kan blunda för. Björn har varit nästan fyra slag bättre när han spelat i över 25 grader.

Spelas Topp 20, till 8,50.

***
Små insatser på alla tre. Skulle någon råka landa rätt, så blir det ändå fin återbäring.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB