Startsida / Inlägg

SAC-time

av Steven-Lee

Hejsan!

Utvilad och fräsch (well, well) efter en dags Bloggvila.
Spikade rätt resultat i gårdagens Specialspel (4–2 till Real Madrid), men tyvärr inte rätt målskytt. Så den 200-300-oddsaren sprack:-)

Tänkte att det är dags att drämma in ett SAC-spel – men börjar med BTTS i La Liga.

Levante har varit väldigt blygsamt på målfronten och ligger skrynkligt till. Men har fått in en skarp förstärkning i form av Giuseppe Rossi. Kan faktiskt utgöra skillnaden mellan nytt kontrakt eller omstart i Segunda. Väntas starta på topp i ett 4–3–3-system, tillsammans med formstarke Deyverson och Cuerero.

Eibar tog ledningen mot ett defensivt stukat Atlético Madrid senast, men sedan var det roliga slut. Har nu en mer överkomlig uppgift och kan dessutom glädja sig åt att få tillbaka toppstrikern Borja Baston.

Känns som att båda lagen ser den här matchen som ”winnable” och borde kunna bjudas på offensiv fotboll från båda håll.

BTTS liras till 1,95.

***
Häftig match ikväll i Serie A. Fiorentina vs Inter.
Kommer spelas under Artemio Franchis strålkastare och det är två poängtörstande lag som ställs öga mot öga. Båda har chans att överta tredjeplatsen från Roma (CL-kval).

Viola fick avsluta i ”numerärt underläge” mot Bologna senast, men kunde hålla undan och bärga en poäng. Dock frågetecken för formen – man vann helt utan att glänsa mot Carpi, men var då något ursäktat av ett par kännbara avbräck och svårspelade förhållanden.

Inter visade upp ett frapperande svagt försvarsspel mot Verona, där man gjorde samma misstag flera gånger om. Snudd på optimalt skadeläge.

Gary Medel har inte riktigt stått att känna igen den här säsongen. Man har blivit van vid att se honom sätta in minst en tveksam tackling per match, men hållit sig väldigt lugn. Lite för lugn, skulle jag vilja påstå. Trots ovanligt få tacklingar, så har han ändå lyckats bli varnad fyra gånger…
Satt fast på bänken hela matchen mot Verona, men går nu in i startelvan för avstängde Felipe Melo.

Blytunga poäng på spel och Gary Medel kommer att få en otroligt viktig, defensiv roll, i en sällsynt offensiv Inter-uppställning. Om han nu undviker kort under matchens lopp, så skulle det inte förvåna om han tar en ”taktisk varning” på slutet. Är kortbelastad och en ostskiva ikväll skulle betyda att han missar mötet mot Sampdoria (då ändå Felipe Melo är tillbaka) för att sedan åter vara tillgänglig till bortamatchen mot Juventus.

Gary Medel, SAC, odds: 3,30 (Unibet)

Har varit i kontakt med Unibet och fått dom att fylla på ”kortlistan”…

Väljer att syna Geoffrey Kondogbia SAC också, till 4,00.
Väntas ta plats på det centrala mittfältet bredvid Gary Medel. Och står också ett gult kort ifrån avstängning. Är något mer flexibel i sin spelstil, rör sig över större ytor och hamnar i ännu fler situationer. En av lagets mer tacklingsbenägna spelare (2,4/match och drar på sig nära 2 frisparkar/match).

Skulle nästan bli förvånad om inte någon av dessa herrar plockar på sig kort ikväll…Räcker med att en av dom ska bli varnad, för bra klirr i kassan.

***

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB