Startsida / Inlägg

Smått och gott

av Steven-Lee

Hejsan!

Digert utbud idag och det finns spelvärde att hämta…

Valencia vann äntligen senast. Allt frid och fröjd? Nja, tveksamt. Det var långt ifrån någon övertygande prestation. Släppte till 20 avslut – mot ett Espanyol som i vanliga fall snittar på runt 10 skott/match. Skaffade sig i alla fall lite andrum, men om det skulle bli förlust till helgen mot Granada, så är man återigen, på något sätt, indraget i bottenstriden. Gary Neville är högst medveten om detta och väljer att spara ett par spelare, allt enligt egen utsago. Offensivt har man ändå hyfsat med alternativ, men det känns darrigt bakåt. Kommer ikväll till spel med ett ”nytt” mittbackspar i form av Veza/Santos (ny skada på Abdennour och Shkodran Mustafi är avstängd).

Ljummen inställning till den här matchen överlag känns det som. Sålts snålt med biljetter och dom som väl dyker upp på Mestalla lär inte ha något större tålamod med sitt lag.

Rapid Wien är inne i en häftig toppstrid i inhemska ligan, men en match mot klassiskt La Liga-motstånd smäller såklart högt och jag är övertygad om att vi får se en fokuseras insats. Stod upp bra mot Villarreal på bortaplan i Gruppspelet. Då var dock grundtanken att spela 0–0. Man har haft scouter på plats och sett Valencia och är nog väldigt medvetet om att man möter ett lätt skärrat motstånd. Att få med sig ett bortamål hem är också av vikt i det här läget – vilket man också vet om. Tänkbar startelva: Strebinger – Pavelic, Sonnleitner, M. Hofmann, Stangl – Petsos, Schwab – Schobesberger, S. Hofmann, F. Kainz – Jelic

Inte helt säkert att Schobesberger startar, men det lutar nog åt det. Kommer i så fall in på pigga ben. Imponerade ofta under gruppspelet. Skottvillig, tar smarta löpningar – och får bra service från framförallt Petsos och smarte S. Hofmann.

Phillip Schobesberger AG liras till 6,50 hos Paddy P.
Sedan, små långskott under Anytime Scorecast, 2–2 (41,00) och 2–3 (91,00).

***
Bayer Leverkusen gick nog lite på sparlåga i helgen senast. Kunde ändå vinna.
Man gjorde ett bra gruppspel i Champions League, men föll på målsnöret. Törstar verkligen efter en titel och nu när det kommer till Europa League, så har man i alla fall en mer rimlig chans. Optimala förutsättningar inför kvällens fight? Inte helt. Javier Hernandez och Kevin Kampl saknas. Den sistnämnde väntas dock vara tillbaka till returen. Laget imponerade nyligen mot Bayern München (0–0).

Sporting Lissabon kommer vara det spelförande laget ikväll, men kommer troligen att möta ett väldigt disciplinerat Bayer Leverkusen.

Över två möten håller jag ”Bundesliga” som bättre och lirar Bayer Leverkusen to qualify till nära 1,70.

***
Sedan så klipper vi iväg ett par Golf-drag också.
Northern Trust Open, som liras på långa, svåra Riviera Country Club. Utan tvekan en av Tourens svåraste Par-71:or. Finns svårigheter överallt och inte blir det lättare när man kommer till greenen – ifjol missades det fler kortputtar än på någon annan bana.

Hur som helst – layouten kräver nästan längd från tee (Bubba W vann här 2014 och Dustin J tog sig till särspel ifjol).

Det vi kan notera är att flera av de välkända spelarna visade upp svajigt spel på Pebble Beach förra helgen och det har kommit ordentliga skrällar under Northern Trust Open tidigare. Tony Finau gillar layouten på banan. Var in contention inför moving day förra året och med en snittlängd med drivern på nära 320 yards (rank: 3), så kommer han ha en fördel mot stora delar av övriga startfältet. Kommer bl.a. att kunna driva hål 10 (par 4).
Jagar sin första PGA-Tour-seger, men har utan tvekan vad som krävs. Redan samlat på sig sex ”Topp 10” och har ju också en 14:e plats i US Open på meritlistan. Behöver jobba med sin puttning, men den aspekten är kanske inte lika viktig den här helgen – då dom allra flesta kommer ha problem på greenerna.

Tony Finau, Topp-10, odds: 13,00.
Tony Finau, vinnare E/W (6 platser), odds: 151,00 (SkyBet)

***
Det finns bra puttare och det finns mediokra puttare – det är såklart en fördel att få bollen i hål, men det är svårt att få bra puttning till en avgörande faktor.

Aaron Baddeley är ett tydligt exempel på det. Gedigen, bra golfspelare – som ofta är vass på greenerna. Men vinner väldigt sällan. Senast? 2011 – under Northern Trust Open.
Det här är en av få veckor under året, som hans vassa puttning kan ge honom en bättre, större fördel gentemot övriga fältet. Hela vägen till seger? Nja, tveksamt. Men han har en tendens att öppna väldigt starkt (snittat 68,25 på torsdagar, rank: 17 och 26,63 puttar/runda, rank: 4.

Aaron Baddeley, FRL, odds: 126,00. E/W, V/P.

***
Sådär, nu slipper ni läsa längre! Kommentera gärna era torsdagslir nedanför.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB