Startsida / Inlägg

Golf-dags

av Steven-Lee

Hejsan!

Ryder Cup är över – tillbaka till vardagen för alla golfare.

Från klibbig värme i Hazeltine – till blåsig linksgolf i Skottland.

En av säsongens mest svårtippade tävlingar och eftersom det är pro-am, så kan vi som vanligt räkna med låga resultat. Precision från Tee är heller inte av högsta vikt, då banan är satt ganska lätt – för att inte förnedra kändisarna.

Hur som helst, here it goes:

Graeme McDowell, vinnare, odds: 61,00
Har inte spelat sin absolut bästa golf de senaste säsongerna, men det finns ljus i sikte. Att han har kapacitet – det råder det ingen tvekan om. Tiofaldig vinnare på Europatouren och är av hävd bra på linksbanor. Gjorde bra ifrån sig i Scottish Open i somras, under liknande förhållanden som den här veckan. Törstar efter en seger och 61,00 är intressant.

Paul Dunne, vinnare (V/P), odds: 126,00
Europatouren har producerat en mängd ”förstagångsvinnare” den här säsongen och ja, varför inte igen? Paul Dunne kom från ingenstans och ledde The Open Championship efter 54 hål för ett drygt år sedan. Pallade inte för trycket sista varvet, men visade att det finns både talang och vilja. Peggade därefter upp i den här tävlingen och rivstartade även då – ledde efter första varvet, för att till slut knipa en 19:e plats.

Florian Fritsch, vinnare (V/P), odds: 126,00
Galet flygrädde tysken måste passa på att spela när det är tävlingar som går inom bil/båtavstånd. Har bara spelat Alfred Dunhill Cup en gång (ifjol), men gjorde det väldigt bra. Såg framförallt ut att trivas på greenerna. Anländer dessutom i fin form – har två T7 de senaste veckorna (Porsche Open och Omega European Masters).

***
Kör även två bets i kategorin: ”Bästa engelsman”

Chris Paisley, odds: 51,00
Såklart flera bra engelsmän som ställer upp – men flera av favoriterna (Willet, Westwood, Fitzpatrick) kan få svårt att ladda om efter Ryder Cup-spel. Chris Paisley är bekant med omgivningarna – spelar mycket av sin golf i Skottland, då han bor precis på gränsen. Såg vass ut senast han ställde upp i Alfred Dunhill Cup och kommer till spel med god känsla.

Matthew Southgate, odds: 29,00
Engelsman – med starka band till Skottland. Varit medlem i Carnoustie i över tio år och har gång på gång bevisat sin kärlek till Linksgolf. Känns som han har minst lika god chans som någon annan,

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB