Startsida / Inlägg

Målsnålt i Kuopio

av Marcus Källberg

Gårdagsspelet Galway United visade att uppryckningen i de senaste matcherna inte har varit någon tillfällighet utan man fick förtjänt utdelning mot Limerick till ett fint odds. Dagens mest intressanta spel hittar jag i Veikkausliiga.

KuPS skapade en del chanser mot Ilves senast men var överlag ineffektivt, precis som i matcherna mot Inter Åbo och HIFK innan dess. Offensiva duon Gbolahan Salami och Solomon Duah är avstängd igen och kreative mittfältaren Urho Nissilä är skadad vilket inte underlättar lagets anfallsbekymmer.

PS Kemi har också haft problem med målproduktionen på slutet men samtidigt har laget sett ganska stabilt ut bakåt. Man släppte förvisso till en del chanser efter paus borta mot Lahti i tisdags men Lahti är ett vassare lag än KuPS.

Mot ett mer defensivt inriktat PS Kemi lär KuPS inte få samma ytor som mot Ilves senast och med tanke på de offensiva avbräcken kan laget mycket väl köra fast här.

Under 2,5 mål till 1,88 hos Pinnacle blir mitt huvudspel idag.

Förutom redan nämnda trion Salami, Duah och Nisslä så har KuPS även backen Toumas Rannankari på skadelistan och utan dessa fyra så är laget klart försvagat. PS Kemi kan få en passande matchbild med ett och annat kontringsläge och när BetVictor erbjuder hela 7,00, blir det även ett spel på den raka tvåan för min del.

Hur spelar ni? Kommentera som vanligt!

/Källberg

Kommentarer

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB