Startsida / Inlägg

Copa Sudamericana

av Marcus Källberg

Ett litet men ändå intressant utbud denna torsdag med en del tänkbara spel både i Europa League-returerna och i Stanley Cup-hockeyn. Jag fastnade dock till slut för ett spel i nattens Copa Sudamericana.

”Länsmästerskapen” som pågår under tre månader med oftast två matcher i veckan brukar slita på de brasilianska lagen och många kommer ganska tröttkörda till starten av Serie A och Copa Sudamericana i mitten av april. Atlético Paranaense har dock i år valt att matcha B-laget i Paranaense-mästerskapet och att endast matcha A-laget i Copa do Brasil vilket man nog kommer ha nytta av den närmaste tiden.

Newell’s Old Boys gör en ganska svag säsong i den argentinska ligan där man tillhör bottenlagen efter 22 omgångar. Och den främsta orsaken till det är lagets skrala bortaspel med endast 5 poäng på 11 elva matcher.

Till den här matchen har Newell’s dessutom flera kännbara avbräck. Offensive nyckelspelaren Brian Sarmiento och mittbacken Bruno Bianchi blev båda skadade mot Tigre näst senast och på skadelistan finns även förstemålvakten Luciano Pocmijc och mittfältaren Hernán Bernardello.

Atlético-PR är svårslaget hemma i Curitiba och ett bortasvagt Newell’s Old Boys utan flera tongivande spelare får nog lämna Brasilien tomhänt. Ettan känns stark och 1,75 hos Bet365 är klart godkänt.

Hur spelar ni? Kommentera som vanligt!

/Källberg

Kommentarer

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB