Startsida / Inlägg

Serie B

av Marcus Källberg

Atlético Paranaense var som förutspått klassen bättre än ett försvagat Newell’s Old Boys och anfört av en spelsugen Guilherme hade man i princip avgjort matchen redan efter 37 minuter. I dag vänder jag blicken mot Italien och Serie B.

Klassiska Parma som efter en konkurs fick börja om i Serie D 2015, håller – med hjälp av kinesiska majoritetsägare – på att göra ett snabbt återtåg genom seriesystemet. Som nykomling i Serie B har man gjort en fin säsong och efter en formstark vår är nu laget endast två poäng ifrån direktuppflyttning med åtta matcher kvar att spela.

Dagsformen är som sagt bra och hemma på Stadio Ennio Tardini har laget varit mycket stabilt den här säsongen och där är man obesegrat sedan i mitten av oktober. Man dras förvisso en del skador i nuläget men av namnen på skadelistan är det endast mittfältarna Scavone och Scozzarella som har figurerat regelbundet i startelvan.

Cittadella har överlag också gjort en positiv säsong och man är fortfarande med i striden om playoff-platserna. Den senaste månaden har laget dock hamnat i en rejäl formsvacka och den senaste insatsen mot Ternana var tveksam även innan man åkte på den första utvisningen i 37:e minuten.

Till kvällens match har tränaren Venturato dessutom defensiva bekymmer då man saknar tre försvarare i avstängda duon Scaglia och Benedetti samt skadade Salvi. Den förväntade backlinjen – Pelagatti, Varnier, Adorni, Pezzi – lär få en jobbig kväll mot ett form- och hemmastarkt Parma och ettan till goda 1,91 hos Pinnacle blir mitt fredagsspel.

Hur spelar ni? Kommentera som vanligt!

/Källberg

Kommentarer

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB