Bloggvärldsbloggen

med Sofia "Mymlan" Mirjamsdotter

Startsida / Inlägg

Älskade hatade EX

av Bloggvärldsbloggen

Bloggen kan som bekant vara en rätt bra kanal för att ventilera ilska (kanske allt för bra ibland). Kanske är det därför fler och fler bloggar tillägnas före detta pojk- och flickvänner, som man äntligen (förhoppningsvis) är fri från och kan börja analysera.

Här är några exempel på bloggare som bloggar om sina ex:
(Vet du några fler bra, så tipsa gärna om dem i kommentarerna nedan!)

Livet leker – eller lever liket?

”Idag var det så dags igen för att åka till fängelset med dottern för ’sedvanligt’ helgumgänge med mamman inne på anstalten… Dottern vägrade blankt att åka idag, hon sprang rakt ut från huset och ut i skogen för att gömma sig… Med tårar rinnande ned för kinderna satte jag på hunden spårselen och begav mig ut i skogen… Denna gången hatade jag mig själv för att ha en hund som med lätthet kan spåra upp snudd på vad som helst på kommando, jag hatade varenda sekund av min träning, hatade mig själv för att jag bara följde efter hunden i sin ivriga lek – som han trodde det var – i att hitta dottern…”

Det handlar om två barn
”Vi har hållit på med exxet i över ett år och försökt få umgängena att fungera men exxet verkar göra allt för att de skall gå förlorade och socialtjänsten känns det som att de spelar bara med och barnen vägrar.”

Hur man överlever att bli satt på singelbänken igen
”Träffade en ’vän’ jag inte sett på länge. När hon frågade hur jag hade det tog det emot att berätta om separationen. Varje gång jag känner att jag är på väg tillbaka kommer någon som inget vet och då bubblar alla känslor upp igen. Har tröttnat på att stå där och kämpa med tårarna när jag berättar. Det är som att uppleva allt igen och just nu vill jag bara glömma och gå vidare. Men det går inte, för alltid är det någon som inte vet. Har tröttnat på alla förvånade miner när jag säger att jo, vi har separerat. Vad tror dom, att jag ska annonsera i dagens tidning bara för att underlätta för alla!?”

Blåbärsflickan
”Dagens samtal kom från exM. Han vill att jag ska komma å hälsa på, saknar ju mig. Eller det är nog inte mig han saknar, han saknar vårt samspel (in you know where) och det är ju inte det jag vill vara, nån tjej som han bara ringer då han vill ha närhet. Han å jag va vänner långt innan vi blev tillsammans, då han lyckades krossa mitt lilla hjärta. Men nu är vi vänner igen och då vill jag ju inte direkt sabba nåt, trots att det kan ju ha hänt att jag varit svag nån gång jag med. Saknar honom men samtidigt kan jag inte vara nära honom, hans är så oemotståndlig när han väl sätter den sidan till.”

Nätkärlek, längtan, saknad, svek….
”Han har i 6 månader förnedrat mig, kränkt mig, varit djävligt elak. Ni som läst min berättelse vet vad jag menar. Han har senare också skickat mail till min arbetsplats, förtalat mig, snackat skit om mig som dessutom mina kollegor inte har med att göra eftersom detta är helt i det privata livet.”

Vad ska man tro om HAN
”Jag undrar hur långt man egentligen är skyldig att samarbeta med sitt barns förälder,det är klart att man ska hjälpas åt och gå varandra till mötes.Men i detta fall så hur det inte!
Men hur gör man det när bara en vill och försöker om och om igen men man får nya slag hela tiden?
Hur hanterar man ett ex som är inte villig att samarbeta pga.av hans EX som styr han? och bli för den delen hjärntvättade!”

  • Tjänstgörande redaktör: Lukas Jacobson, Jenny Åsell, Aleksandra Wojcik
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB