Bloggvärldsbloggen

med Sofia "Mymlan" Mirjamsdotter

Startsida / Inlägg

Öppet brev från Barbakvinna

av Bloggvärldsbloggen

I helgen har Barbakvinna raderat sin blogg. Här berättar hon varför.

”Även jag har en gräns när det gäller vad man kan profilera och utnyttja min blogg med gällande mitt privatliv även ifall jag bloggar som Barbakvinna.

Varför jag raderade allt var för att, jag kan ta att man skriver dumma kommentarer.

Men att man använder sig av mig och mitt privatliv för att göra sig rolig eller profilera sin blogg det kan jag aldrig godkänna.

Saken är den att nacken där blev jag så jävla förbannad för, dom ville verkligen inte förstå, att kommentaren jag la INTE var för att döma henne, för det har redan en domare gjort. Jag har inte ens all fakta.

Men däremot som även andra skrev så är det konstigt hårt straff för att ”bara” dra nån i håret.

Min jag är osäker vilken kommentar som las först, ifall det var på Svartängel eller Medberoendes sida.

Men tanken blev bara poff. Så här.
 –Aj, det skulle inte min nacke och rygg klara av. Speciellt eftersom jag haft ont väldigt länge.

Klantigt av mig att skriva så, eftersom jag inte skrivit om problemet tidigare. Tycker att jag inte vill hänga upp mig på värken, att skriva är ett sätt för mig att komma ifrån och tänka på nåt annat.

Sen några kommentarer ner skriver jag till henne att jag har en skada och ville förklara att jag dömer inte henne på nåt sätt.

Samtidigt hade jag gått in på Medberoendes sida och lagt en liknande kommentar i hennes inlägg som syftade på att det var synd om Svartängel som skulle betala så mycket och att den andra omöjligt kan ha fått några men.

Där förstod inte hon heller, inser jag men samtidigt har då Svartängel taggat till, vilket jag inte vet för den andra kommentaren hos henne görs först senare.

Kommentar senare är från Bettan och (hon säger att fråga Barba om hennes dotter vilka men hon har fått. )

Så jag lägger kommentaren och den innefattar vad som hänt men är väldigt kort men gick inte att missförstå. Min dotter hade farit illa och fått nackskada av att en tjej dragit henne i håret. Man kan faktiskt få skador av en sån händelse.

Där väljer då medberoende att missförstå, att jag anklagar svartängel för misshandeln och vägrar att lyssna på mig eftersom även Bettan skriver om svartängel och jag skriver om en misshandel på min dotter. 2 separata händelser men det jag försöker förklara där är att man kan få väldiga skador av att bli dragen i håret.
Man kan faktiskt dra på olika sätt. (Man kan bli luggad. Man kan bli dragen och man kan bli sliten. Undrar vilket man gör ifall man är skogstokig. ”detta skrev inte jag där men det är en del av det jag funderade på”)

Vad jag än skrev så förstod hon inte. Utan tillslut känner jag att det jag skrivit om min dotter tar över, det drog fram saker som jag trängt undan och jag orkar inte själv skriva mer då jag grät fan alltså, ”rent ut sagt” för det som vi varit med om, jag kan inte ens skriva nu utan att gråta, jag är helt enkelt inte klar med mina känslor gällande den historien. Jag skriver till Medberoende att jag drar mig ur diskussionen eftersom jag inte klarade den. Hon svarar – DU GÖR SOM DU VILL. Hon förstod alltså inte fortfarande vad jag menade, men jag orkade inte förklara mer.

Jag bad sedan Medberoende att radera inlägg nr 4 som var kortare än den här hela biten. Hon gjorde det direkt och jag tackade henne för det. Jag vill inte att nån som INTE ska se den skulle ha informationen.

Medberoende hade svårt under dagen där att förstå fortfarande, att jag inte dömde Svartängel men till slut så verkade informationen gå in. Jag sa även att jag varit klantig och skulle berätta historien om hur jag skadat mig och varför jag inte ville gå ut med det offentligt. Gillar inte när nån tycker synd om mig. Jag lever och det är det viktigaste och sen att vissa dagar är värre än andra och så, det får jag helt enkelt bara ta.

På fredag kvällen så var jag på ett sminkparty och sen när jag satte mig vid datorn när jag kom hem, så mailade Bettan mig att nu hade hon ordväxling med Medberoende igen. Jag själv satt och pratade med en vän per telefon och kollade inte, för det vi diskuterade var så pass allvarligt.

Sen gick jag ut på bloggen efter samtalet,  det var inte så många som skrev. Utan en av dom var Svartängel. Jag brukar inte kolla den sidan så ofta eftersom jag inte har fått nån uppfattning (jag vet inte ens hur länge jag skrivit) men jag trodde läget var lugnt eftersom vi inte haft några ordväxlingar tidigare direkt, det var ju medberoende som skrivit fram och tillbaka. Så jag kollade och om jag säger så här mina säkringar dom gick.

Jag blev helt enkelt så jävla förbannad att precis det jag tidigare inte velat dela med mig av, nu var i hennes inlägg. Hon var förbannad på folk som dömde henne och på anonyma kommentarer och på slutklämmen så kom min jäkla nacke med.

Jag frågar henne ifall hon har problem. (för där kokade jag)

Ordväxlingarna följer först säger jag till henne radera det du skrivit om mig. (jag ber henne inte att radera hela inlägget)

Hon är spydig och tänker inte göra det. Jag blir ännu mer arg. Jag anmäler inlägget till AB om att hon gör narr av mig och mitt inlägg som jag inser måste ha skrivits en stund efter mitt eftersom hennes var skrivet efter 17….

Så utstuderat dumt hon la inte ens en kommentar på mitt inlägg om nacken vilket hon kunde ha gjort, jag kunde ha raderat kommentaren ifall jag inte tyckte det passade och skulle då kunna ha kontroll över saken. Nu var jag helt utan kontroll. Ifall jag lämnar en kommentar får jag stå mitt kast och inte kräva att det ska raderas bara önska, vilket jag gjort på morgonen gällande kommentar 4 gällande min dotter, så där var allt enligt sin ordning. Men det här skriva och skrocka om mig och det inte gick att kontrollera är ett bottenmärke.

Trots allt så hade hon skrivit nåt om min dotter och hennes misshandel och narrat om det. Då hade inte mina proppar bara gått.

Ordväxlingarna blir hårdare mellan mig och svartängel och tillslut ser jag att hon brister vad som hände förstår jag inte, men jag såg det i texten. Jag backar och försöker att säga att vi ska lägga ner det här. Då ber jag även henne radera inlägget för ligger det  här kvar då kan andra människor som ser det dra upp det ifall vi skulle ha slutit fred.

Men hon gjorde inte det. Hon raderade inte och Medberoende la sig i konversationen eftersom det gick om varandra så blev jag snurrig och skrev till henne på mailen vilket jag berättade för henne, där jag säger att se till att inlägget blir raderat. Jag går då och lägger mig helt slut kl är 2. Jag skulle ju på barnkalas och köra bil nästa morgon.

Jag vaknar och känner direkt ångest, över att inlägget ligger kvar för hur det än är, hon bestämmer över sina inlägg. Men jag anmälde det och ifall jag har en bild som inte passar nån och nån anmäler det under natten då jäklar är den borta direkt när jag vaknar. 7.00. av AB.

Men nu är det helg och dom kanske har andra tider osv. Men jag kände helt enkelt det. Denna människa 19 år gammal kan tydligen skriva och tro att hon har rätt att göra det om andra. Så jag ville inte ge henne möjligheten att gå igenom mina inlägg och hämta annat att dra vinst på.

Jag tryckte helt enkelt 965 ggr och raderade alla inlägg jag grät hela tiden och ångrade mig om vartannat som jag ville bli av med skiten. Det jag ångrar mest är alla kärleksbrev till P. Men den som är helt oreparerbar att den försvann är mitt inlägg: ”Når du”
Det suger…….rent ut sagt.

Men gjort är gjort.

Ang Svartängel:

Jag kommer att ta emot hennes ursäkt, men inte be om ursäkt själv. För är det att be om ursäkt och sen efter en liten stund kräva att få en tillbaka. (Jag har mailat till dom och sagt att jag sett vad dom skrivit, det är allt)
 Dagisbarn gör det och jag kommer inte att be om ursäkt för nåt hon valt att missförstå, jag har redan talat om för henne att jag INTE har dömt henne, men hon och Medberoende har valt att inte lyssna på det örat. Och jag brukar i princip aldrig vara elak i en kommentar. Jo mot Pedofilen och mot vendetta. Men inte annars.

Tycker jag att nåt är helgalet så backar jag oftast ur ett inlägg och väljer att inte lägga en dum kommentar. Det är mitt val pga, jag vet inte hela storyn, jag vet inte hur personen egentligen mår, jag vet inte hur personen kommer att ta emot en negativ kommentar.

Jag kommer inte be Medberoende om ursäkt eftersom vi har redan rett ut begreppet på fredagen under dagen, men jag tycker personligen att hon går in och lägger sig i när jag skulle reda ut begreppet för Svartängel på natten.

Att jag väljer att radera alla inläggen och behåller bloggen och namnet är mitt val. Jag kommer aldrig att skriva ord som, jag tänker sluta blogga. Den dagen jag bestämmer mig så slutar jag och dom som jag har kontakt med har ju min mail ändå.

Men den tiden är inte ännu inne.

Mvh Anki/Barbakvinna”

  • Tjänstgörande redaktörer: Mikael Hedmark, Jennifer Snårbacka och Emelie Perdomo
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB