Bloggvärldsbloggen

med Sofia "Mymlan" Mirjamsdotter

Startsida / Inlägg

André fick 1000 medlemmar till sin fanclub

av Bloggvärldsbloggen


André Hedetoft
gick för ett par månader sedan ut med en utmaning – om 1000 personer skulle ansluta sig till hans fanclub på communitysajten Facebook skulle han dels tatuera sig med texten ”Geek Movie Director”, dels sätta igång produktionen av sin lågbudgetfilmproduktion the Extraordinaries, som ska sändas gratis på videosajter på internet. Idag nådde han sitt mål, och jag passade på att fråga honom om vad han har för planer framöver.

Grattis André!

– Tack! Aldrig i livet trodde jag att 1000 personer som stöder mig och faktiskt är genuint intresserade av att få veta mer skulle anmäla sig. Men samtidigt så visste jag att jag aldrig skulle ge upp.

Hur ska du fira?

– Genom att tatuera in Geek Movie Director på mig själv, på riktigt! Dessutom ska jag göra en speciell video för endast mina medlemmar.

Berätta om tatueringen, var ska den sitta?

– Tatueringen blir något av mitt livslånga löfte om att jag en dag ska bli den självklara nördfilms-regissören. Jag kommer att sätta den på ett ställe där det är lätt att visa den. Antagligen armen.

Vad har du för bakgrund? Hur kom du in på filmens bana?

– Det hela började då jag föddes 7 veckor för tidigt i en hiss, och därför spenderade mycket tid i sjuksängen under min uppväxt. Där blev jag förälskad i historieberättandet genom serietidningarnas superhjältar. När jag sedan som en livrädd 11-åring såg Jurassic Park på bio hopklämd mellan mina föräldrar så visste jag att det är film jag vill göra. Att ta folk till platser, känslor och äventyr de aldrig annars får uppleva i sitt vanliga liv.

Vad innebär termen geek movie director för dig? På vilka sätt tycker du själv att du arbetar nyskapande med ditt filmskapande?

– För mig handlar det om att kombinera min kärlek till nördkulturen med mitt filmskapande. Exempel på ”Geek Movies” är filmer såsom Star Wars, The Matrix, Spindelmannen och 300.

– Egentligen försöker jag inte vara nyskapande utan för mig handlar det om att genom sin kreativitet hitta vägar att förverkliga sina drömmar. Internet öppnade vägen att kunna distribuera och finansiera filmer för mig. Därför ska jag ska göra en superhjälte-serie som ska visas helt gratis, världen över, på You Tube, Facebook och Dvoted.

Vad kommer Extraordinaries att handla om?

– ”Extraordinaries!” handlar om vanliga människor utan några superkrafter men som genom extraordinära handlingar blir vår tids superhjältar. En superhjälte historia man verkligen kan relatera till!

Du har sagt att den ska skapas med folk du träffar på Facebook. Hur kommer det att funka? Om jag pratar med dig på Facebook, kan jag komma med i serien då? 🙂

– Definitivt! Internet har öppnat vägarna för ett helt nytt sätt att göra film! ”Extraordinaries!” är ett lågbudgetprojekt som kommer att skapas tillsammans med folk runtom i hela världen både framför och bakom kameran. Går man med i min fan klubb på andrehedetoft.com eller blir vän med mig på Facebook så kan vad som helst hända!

När kommer vi att få se första avsnittet?

– Produktionen startar idag och första avsnittet kommer i januari. Dock så kan man redan nu följa utvecklingen från idé till färdiga avsnitt genom veckoliga produktions-dagböcker som släpps på nätet.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Sponsorer till mina produktionsdagböcker. Så att vi verkligen kan göra en serie som blåser folk av stolarna!

Läs mer om André och hans filmprojekt på hans blogg.

 • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB