Mitt nyårslöfte: Skaffa fler kryddor
av
Gurka och paprika så klart också. Jag orkar bara inte bry mig. Tills en dag, när jag stod där i köket och försökte laga pasta med någon slags kycklingsås. Det gick väl sådär, jag menar, det går ju att äta men utan kryddor funkar det liksom inte. Jag var trött på att det alltid smakar ”sådär.”
Nu har jag börjat surfa på olika matsajter och letar efter recept. Jösses vad konstiga grejer vissa maträtter innehåller. Det är som om en helt ny värld har öppnat sig för mig. Afrikanska grytor som man själv kan laga!!! Fattar ni! Man kan göra det själv. Det är revolution – i alla fall för mig.
Jag såg en här krönika i Sydsvenskan. Den kan väcka många tankar om matpriser där ute på svenska restauranger. Hon som skrev den heter Lisa Förare Winbladh och bloggar om mat. Och i hennes senaste inlägg uppmanar hon sina läsare att avge ett grönt nyårslöfte.
Ja, mitt löfte är att i slutet av året ha minst 25 olika kryddor i mitt matskåp. Det kanske inte har så mycket med miljö att göra men jag källsorterar redan så det är avklarat sedan länge.