Bloggvärldsbloggen

med Sofia "Mymlan" Mirjamsdotter

Startsida / Inlägg

Vad händer egentligen?

av Bloggvärldsbloggen

Då var det dags att ta över Bloggvärldsbloggen. Jag är ganska ny på jobbet som redaktör för Aftonbladet Blogg och för Bloggportalen.se. Arna gjorde en liten intervju med mig tidigare som kan vara intressant att läsa igenom om du vill veta lite mera om mig.

Bloggvärldsbloggen ska handla om om bloggvärlden. Men jag känner att jag måste ta detta inlägg till att förklara lite vad som sker med Aftonbladet Blogg.

Redan innan jag började här fick jag höra att bloggplattformen var högsta prioritet.  Ingen har tidigare haft den roll som jag har nu. Jag ersätter Lotta som redaktör, men jag kommer ha ganska så tung teknisk inriktning mot vad någon annan har haft tidigare. Bloggplattformen måste bli bättre och det arbetet har startat. Det är oacceptabelt att funktioner på bloggen har försvunnit och inte kommit tillbaka. Det är också oroande. Vad händer om mera vitala funktioner ramlar bort?

Förhoppningsvis kommer vi att lösa problemet med sidvisningarna innan vi uppgraderar bloggplattformen helt och hållet. Den kortsiktiga lösningen är att vi uppgraderar den nuvarande plattformen till den senaste versionen. Den som rullar och går nu är inte samma version som t ex vår systertidning VG.no använder sig av, och den ska fungera bättre.

Vidare så tittar vi på lite olika reklamlösningar. Det är nog ingen som har undgått det. Bloggtjänsten är en gratistjänst, och det kostar att ha den gående. Det kostar även att ha folk arbeta med den. Att ha en reklamfinansierad bloggtjänst är inget ovanligt, se tex på Blogg.se och Passagen.se. Det som sker nu är att vi testar olika lösningar, vilket gör att det ibland dyker upp lite annonser på bloggarna. En förlängning i detta att dela intäkterna med alla bloggare. Detta är också ett stort jobb, utöver att lösa problemen med bloggplattformen, och något som är väldigt viktigt att det blir bra från början.

Något jag verkligen vill understryka är att vi faktiskt bryr oss. Det är i vårt intresse att ha Sveriges (äh, jag drar till med världens!) bästa bloggtjänst. Vi hör i stort sett alla era synpunkter, vi kan dock inte svara på allting. Bara det är flera heltidsjobb. Jag kan bara säga att så fort bloggtjänsten krånglar så blir vi precis lika frustrerade som alla de tusentals som använder den. En bloggtjänst (eller vilken webbtjänst som helst förövrigt) kommer aldrig att fungera till 100%. Vi gör dock alltid vårt bästa för att den ska nå 100%.

Vi måste också bli bättre på att informera om vad som händer. Jag anser att detta är ett första steg i den riktningen. Bloggvärldsbloggen är dock inte rätt format för detta. Har du idéer på vad som är det bästa formatet för detta, meddela gärna mig det. Kanske ett utrymme på förstasidan för Aftonbladet Blogg? Eller kanske en dedikerad blogg?

Tillslut. Kom ihåg att bakom varje datorskärm sitter en människa. Respektera varandra och behandla andra som du själv vill bli behandlad.

 • Tjänstgörande redaktör: Sandra Christensen, Alex Rodriguez, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB