Bloggvärldsbloggen

med Sofia "Mymlan" Mirjamsdotter

Startsida / Inlägg

Så går snacket om vårdavtalet

av Bloggvärldsbloggen

Det nya vårdavtalet är utan tvekan det mest bloggade ämnet just nu. Och om vi ska använda kvällstidningsspråk så rasas det minst sagt.

Aftonbladets Syrrablogg skräder inte med orden, ”VÅRDFÖRBUNDET KAN SLÄNGA SIG I VÄGGEN”, skriver Anton Cetina, legitimerad sjuksköterska och avslutar inlägget med ”Anton ska se sig om efter nytt jobb!”.

Bloggaren Hell-man är övertygad om att 99,999 procent av Vårdförbundets medlemmar är skogstokiga idag. ”Får inte Vårdförbundet nu uppleva något av svensk fackföreningsrörelses värsta medlemstapp någonsin, så är det ett mirakel”, skriver han.

Bloggaren Joakim Draköga är kritisk till att strejken var osynlig. Kanske inte i media men för den vanliga Svensson.  Joakim skriver: ”Det är ganska otacksamt att ha ett jobb där man knappt kan strejka, som sjuksköterskorna på min avdelning (intensiven). Om man har ett jobb, som är så viktigt att det klassas som samhällsfarligt om man strejkar, ska man inte ha en hyfsad lön då?

Mycket skrik för lite ull sa kärringen som klippte grisen”. Så kan man summera Vårdförbundets insatser, tycker den till fackförbund kritiska Politikbloggen.

Det är garanterat inte sista gången Vårdförbundet använder sig av mänskligt lidande som förhandlingsmedel då kompetensen tryter och medlemmarna ryter! Hoppas att fler sjuksyrror fått upp ögonen för detta och att de förstår nu att stödja ett fackförbund är fullkomligt förlegat som löneförhandlare i ett modernt samhälle”, skriver  Politikbloggen.

Trots att många är missnöjda med vårdavtalet är flera lättade:

Jag kan inte säga annat än att det är en lättnad att vårdstrejken är över. Hur det än är så blir det så mycket krångligare för andra yrkeskategorier i sjukvården när sjuksköterskorna strejkar”, skriver ”Mad World”.

I bloggen ”Inblick i mitt liv” skriver en patient: ”Jag är så glad att den här strejken är över nu. Klart att jag stödde deras strejk eftersom jag anser att sjuksköterskor ska ha en högre lön. Men när strejken blir för lång och det drabbar oss patienter så är det inte roligt längre. Men jag kan förstå att syrrorna inte lär vara nöjda med det nya avtalet!”.

 • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB