Bloggvärldsbloggen

med Sofia "Mymlan" Mirjamsdotter

Startsida / Inlägg

Hänt i veckan

av Sofia "Mymlan" Mirjamsdotter

Jarl Alfredius har lämnat oss.

Bland dem som kommenterat hans död finns Carl Bildt som minns duster i teverutan som alltid slutade i ömsesidig respekt, Björn Wiman som minns när Alfredius var i Sarajevo, Radhustankar som påminns om sin egen mammas död, Paula beskriver hur Alfredius funnits där i rutan under hela hennes uppväxt, Peter Harold skriver om vad man gör när man vet att ens dagar är räknade. Thea vars pappa dog i prostatacancer tänder ljus för alla som gått bort i cancer.

Andreas Ekström påpekar att Aktuellt-redaktionen förlorade omdömet då de producerade minnesrunan över sin bortgångne medarbetare. Han utvecklar resonemanget i en krönika i Sydsvenskan. Älskade Dumburk väljer att bjuda på nostalgiskt Youtubeklipp.

Alfredius död satte också nytt ljus på Ystad-Haparandabloggen och Aschbergs och Fylkings vandring genom Sverige för att samla in pengar till forskning om prostatacancer.

Annars har veckans debatt kretsat stort kring Ipred-lagen som trädde i kraft den 1 april. Ipredia har stått i fokus, och för bästa bakgrund och information om vad det går ut på rekommenderar jag läsning hos Opassande. Nu varnar dock Henrik Pontén för att dela med sig av sitt nätverk, han skickar skrämskott som jag hoppas att folket ignorerar.

Glaset i kycklingen är fortfarande ett mysterium. Det är många som bloggar och oroar sig och funderar över var glaset kan komma ifrån. Andra skämtar till det.

De nya opinionsmätningarna som visar att alliansen gått om oppositionen och moderaterna nu är störst diskuteras såklart.
Henrik Alexandersson konstaterar att ”Nu blev svensk politik intressant igen”.
Kent Persson menar att Sahlin agerar desperat när hon försöker skjuta över skuld på Wanja Lundby Wedin.
Den hälsosamme ekonomisten påpekar också att en sådan skandal som AMF-affären inte brukar slå igenom i opinionssiffrorna så snabbt.
Moderata Mary tror inte heller på den teorin men påminner om att opinionssiffror är färskvara.
Niklas Frykman konstaterar att det ser ut som om Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen, och Göran Hägglund säger till ekot att han kan tänka sig ett samarbete med SD.
Miljöpartisten Johan Hellström menar att siffrorna är en katastrof för alliansen.

Vad säger ni förresten om månadens nyord – skilsmässofest? Kanske något för Gudrun Schyman och Linda Skugge

Den här är gammal men jag kan inte låta bli att dela med mig av den. Olle Lidbom aka Vassa Eggen till Jan Guillou: Det ser ut som att du äter där du skiter.
Guillou som visar allt tydligare för var dag som går att han inte hänger med längre. Hur kan han annars använda milde Anders Mildner som exempel på ”bloggmobben”? Något relaterat till bloggmobbning kan vara diskussionen i anslutning till den här postningen, som jag kommenterat vidare här. Eller som Jardenberg säger: Man kan stänga av kranen, men aldrig tömma badkaret.

Via Sundsvalls Tidnings redaktionsblogg hittar jag det här inslaget från VLT, om hur man rakar en kiwi.

Med det säger jag tack för den här veckan, ses igen i morgon.

 • Tjänstgörande redaktör: Matilda Andersson, Mia Carron, Jennifer Laxén
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB