Bloggvärldsbloggen

med Sofia "Mymlan" Mirjamsdotter

Startsida / Inlägg

Kvinnor dominerar sociala medier

av Sofia "Mymlan" Mirjamsdotter

Jo just ja. Jag blev intervjuad igår när jag åkte buss. Det var bullrigt och så men tydligen lyckades Kenneth Westerlund snappa upp en del svar även om det uppstod viss förvirring på slutet i fråga om Google Wave respektive Twingly Channels. Men på det stora hela sa jag väl ungefär som det står i artikeln. Om att kvinnor dominerar i sociala medier.

Min förklaring var/är att kvinnor är mer relationsinriktade generellt, och att sociala medier bara är en spegling av livet i stort. Därför fler kvinnor i de allmänna sociala nätverken, medan män hänger mer i forum om specialämnen, eller spelar spel, som faktiskt också kan vara väldigt sociala, även om de fokuserar mer på själva aktiviteten än på relationsbyggandet.

 

 • Tjänstgörande redaktör: Elliot Morseth Edvinsson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB