Bloggvärldsbloggen

med Sofia "Mymlan" Mirjamsdotter

Startsida / Inlägg

Tisdagstrams – La PhotoCabine

av Sofia "Mymlan" Mirjamsdotter
Bild 4.png

Jag var tonåring på 80-talet, och då flitig användare av fotoautomater. Mest användes de för att ta kompisbilder. Man trängde in sig med en kompis, krängde av sig ytterkläderna, stoppade i några mynt och väntade. Bilderna blev oftast fruktansvärda, både i kvalitet och hur man själv såg ut, där man försökte hålla en min alldeles för länge tills den stelnade alternativt brast ut i skratt precis när den bländande blixten fyrades av.

Jag skulle tro att Amelie har med saken att göra, att åtminstone min dotter älskar fotoautomater. Men här i Sundsvall finns ingen kvar, inte som jag eller hon känner till i varje fall. Vad nu det spelar för roll, när man kan automatfota sig på nätet.

Jag blir nästan lika förtjust som dottern i La PhotoCabine, sajten som simulerar en gammal fotoautomat, och i sann fransk Amelieanda dessutom, vilket känns ganska mycket charmigare än den gamla apparaten som stod inne på Åhléns i Sundsvall.

Bild 3.png

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Elin Wieslander, Mia Carron och Annika Panas
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB