Startsida / Inlägg

Dulee och Stefan Holm

av Thomas Tynander

Kan inte säga att jag satt mig in väl i kaoset kring Dulee Johnson, som riskerar åtal för olovlig körning och rattfylla. Men han får inte träna med AIK och i botten av den här sörjan bottnar allt i något som ser ut att vara en personlig tragedi.
Robert Laul skriver i dagens Sportbladet att Dulees pappa, som är idrottsminister i Liberia(!), ska komma till Sverige och reda ut vad som beskrivs som falska anklagelser. Det besöken på olika tidningsredaktioner kan bli klassiska….

Jag minns mitt första möte med Dulee. Han var 15 eller 16 år och vägde kanske hälften av vad han väger i dag. Han hade hamnat i Sverige via Gothia Cup och dök upp i min dåvarande hemmaklubb, Floda BoIF. Det var fotbollsskola för sexåringar och Dulee var ”hjälptränare” för knattarna, en skön söndagmorgon. Han sa inte mycket men hade en fantastisk teknik med bollen. Och såg blyg men förväntansfull ut.

Märkligt att både BK Häcken och AIK misslyckats i att hjälpa Dulee Johnson i det nya hemlandet. Dulee dömdes redan under sin tid i Häcken av Göteborgs tingsrätt för misshandel av sin sambo och grov rattfylla. Inte ens pappa ministern kunde snacka bort det.

På Sportmagasinet är vi bara timmar från att klappa ihop härligheten, imorgon släpper vi nästa nummer till tryckeriet.
Jag har ögnat igenom sidorna och mixen är grym. Både blod, svett, tårar och nostalgi. Och en del exklusivt. Precis som vanligt, skrev jag nästan. Känns som vi haft en bra vinter/vår med innehållet.

Nyss gjorde jag Sportbiten med Stefan Holm, ni vet den där sidan med frågesport långt bak i tidningen.
Stefan är grym. Han nosar på fempoängarna i varje ämne, men chansar inte. Sätter det ofta på fyrapoängsnivån istället. En av frågorna handlade om en klassisk fotbollsmatch som spelades 12 juni, inför 45 777 åskådare. Han tog den direkt, utan att han ens visste årtalet.

Imorgon inleds Masters på Augusta National. Årets hetaste golfturnering – etablerad i skuggan av grov rasism och en maktgalen klubbchef som till slut tog livet av sig, vid vackra hål 15. Men det är en annan historia, som ligger långt tillbaka i tiden.
I helgen hoppas jag det skrivs ny historia, gärna om en svensk som fäller Tiger.

Till sist en notering för de inbitna; turneringen heter ”The Masters”. Inte ”US Masters”, som så ofta förekommer felaktigt i texter…

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB