Presskäk på Augusta…nu modernt?
avSom ackrediterad reporter går det bra att äta lunch inne i det klassiska klubbhuset på Augusta National. Eller vid VIP-borden strax utanför.
Ser ut så här från fotograf Höglunds kamera:
Jag har sett vuxna svenska karlar gråta för att de varit så tagna av en soppa och en kall öl, vid det där klubbhuset.
Journalisterna kan annars äta även i mediacentret, förstås, där det i tusen år serverats klassiska mackor inslagna i Augusta-grönt papper. En hel armé damer brer mackor, som även säljs i tiotusentals ute på banan – varje dag.
Men i år har det tydligen inträffat en reviolution. Det rapporteras att gratismackorna i mediahuset ersatts av något som nästan ser ut som en modern…servering?!
Va? Hallå??!!
Lika chockerande som om korv med bröd försvann från allsvenska fotbollsarenor, eller bandyportföljer på…ja, ni förstår.
Så här ser presserveringen ut i dag och jag känner knappt igen mig:
Notera att även golvet är den patenterade Augusta-gröna färgen, som de även häller i exempelvis alla vattenhinder så det ska se bra ut i tv. Samma färg som vinnarjackan, förstås.
Imponerande att Robban Karlsson fortfarande spelar bra i Masters. Förmodligen bryr han sig inte om turneringen särskilt mycket, det brukar vara hans grej. Det ”är ju bara golf”.
Niclas Fasth spelar också bra, nu kanske han äntligen får utdelning för tidigare år. Det tar tid att lära sig att ha tålamod på Augusta National, man kan INTE sikta på flaggorna…