Startsida / Inlägg

Jag och de svenska landslagsmännen

av Thomas Tynander

Som reporter på Sportmagasinet har jag rest runt och träffat flera av de svenska landslagsspelarna i fotboll.
Tänkte här rangordna hur jag upplevde de personliga intervjuerna på en Top 10-lista. Chefen tycker jag ska införa listor på bloggen så det här får bli den första:

1. Johan Elmander, arenan i Toulouse.
Den senaste jag gjorde. Det är bara Markus Allbäck som är lika trevlig privat, som Johan E. Vi hade problem i Frankrike men han hjälpte oss. Och bjöd på mycket av det privata, som ni alla vill läsa så mycket mer om (även om ni hävdar annat). Men att han skulle bli pappa fick vi ligga lågt med då.

2. Anders Svensson, hemma i hans lägenhet.
Få har fått komma hem till Anders, men vi sat i hans kök och åt hembakat. Tog bilderna i sovrummet. Supertrevligt och avspänt. Och han har inrett lägenheten jäkligt häftigt. Bra snack också.

3. Christian Wilhelmsson, hotell i Bolton.
Han var sjuk i feber men gav oss fyra timmar fyllda av bra snack, skratt och bra bilder. Flickvännen Oksana var med och det kryddade alla samtal. Chippen är cool om han sänker garden. Och är grym på att felparkera medvetet – bara för att han vill.

4. Andreas Granqvist, café i Manchester.
Mycket skön skåning som väntas ta över efter Mellberg. Bra distans, fattar läget. Tillfälligt tillbaka i allsvenskan.

5. Olof Mellberg, alla gånger vi setts.
Jag har träffat Mellberg vid många tillfällen, även på flygplan. Är på sin vakt men har en bra distans till sitt liv som proffs; fotboll är inte allt. Coolaste snacket handlade om hur han köpte en spelarbuss till sin gamla klubb i Gullspång. Det har inte många proffs gjort.

6. Petter Hansson, arenan i Heerenveen.
Trygg norrlänning som berättade om alla utslagna tänder. Det kostar att vara mitback. Också tryggheten själv, med distans. Och radhuset såg ut som ett bombnedslag, så som det brukar göra hos småbarnspappor.

7. Sebastian Larsson, arenan i Birmingham.
Har följt hans karriär sedan tidiga år och när han nu slog igenom var vi tidigare att peka ut honom som en framtida lagkapten i landslaget. Seb är en skön lirare, både på och utanför planen. En bra ledare med koll.

8. Tobias Linderoth, träningsanläggningen i Köpenhamn.
Linderoth är svår att intervjua men svarar rätt och man frågar rätt. Blev oväntat personlig. Men jag förstår inte hur han kan trivas i Turkiet, jag fick intrycket att Borås lockade enormt – redan för två år sedan.

9. Andreas Isaksson, hotell i Manchester.
En till rackare som det är svårt att få av skalet på. Jag var inte nöjd efteråt, Isak är en butter kille som har svårt att tala om sig själv, men när texten gick i tryck hade han ändå bjudit rätt bra på sig själv. Ibland blir det bättre än man tror.

10. Zlatan, omklädet i Ljungskile och hotell i Stockholm.
Två intervjuer som knappast var långa och personliga. Zlatan var omogen på den tiden och jag avbröt båda gångerna. I dag hade det varit en hel annan grej att få sitta ner och snacka skit. Synd att han drar alla reportrar över en kam, när han är missnöjd.

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB