Luleåback täckte skott med skallen

av Matchbloggen

LULEÅ-FRÖLUNDA. Med cirka två minuter kvar av första perioden fick Frölunda ett pp-överläge sedan Mikael Lidhammar tacklat Fredrik ”Flugan” Pettersson i ryggen. Backparet Christian Bäckman och Janne Niskala spelade för Frölunda och när Niskala sköt gick Luleåbacken Alexander Hellström ned och täckte. Det hördes ett ”klick” i hela hallen och så vitt jag kan se (och efter att ha pratat med en av mina kollegor) så träffade pucken Hellströms hjälm. Luleåbacken såg ut att ha ont och grimaserade när han åkte mot båset. Där satt han och skakade på huvudet ett tag och klappades om av Johan Ejdepalm. Det ser inte ut som att det är någon större fara med honom.
19.37 var det Johan ”Lill-Honken” Holmqvists tur att briljera när Cameron Abbott kom fri. Lill-Honken svarade för en riktigt svettig plockhandskräddning. Det står 0-0 efter första perioden.
(Joakim Nordlund, Luleå)

Mållöst men inte chanslöst

av Matchbloggen

LULEÅ-FRÖLUNDA. Det står 0-0 här i Luleå när vi spelat halva första perioden. Säkert målvaktsspel av såväl Lill-Honken Holmqvist som Anders Nilsson. Svettigast hittills var nog Anders Nilssons dubbelräddning fem minuter in i matchen.
(Joakim Nordlund, Luleå)

Skräll – eller inte

av Matchbloggen

FÄRJESTAD-HV71: HV:s pp-specialister har gjort det igen. Det är typ en gång på en miljon som det där gänget INTE gör mål i power play. Pasi Puistola satte 2-0 till gästerna genom ett dragskott. Pucken gick stolpe, stolpe och in, nio minuter in i andra.

HV71 har kopplat greppet.

(Anna Lindbäck, Karlstad)

Paus

av Matchbloggen

FÄRJESTAD-HV71: Det står fortfarande 0-1 till gästerna. Det har varit en grymt jämn period. Inte så mycket känslor, men väl underhållande spel ändå. Skottstatistiken är 14-14.

(Anna Lindbäck, Karlstad)

Smågruff

av Matchbloggen

FÄRJESTAD-HV71: Jesper Mattsson och Janne Niinimaa rök ihop. Antagligen tyckte den sistnämnda att Mattsson var för närgången mot Liv.

Fortfarande 0-1, knappt fyra minuter kvar av första perioden.

(Anna Lindbäck, Karlstad)

HV71 i ledning

av Matchbloggen

FÄRJESTAD-HV71: Det finns vissa man ska passa sig för att putta på. Typ Johan Davidsson. Fast det verkar inte FBK:s Marcus Johansson ha koll på. Nu puttade han in målkungen Davidsson i målgården – och pucken åkte in.

0-1 till HV71 i mitten av första perioden.

(Anna Lindbäck, Karlstad)

Nedsläpp i LLA

av Matchbloggen

FÄRJESTAD-HV71: Nedsläpp typ snart. Och äntligen är det dags för FBK:s målis Henrik Karlsson att göra comeback mellan stolparna. Eftersom Robin Rahm är krasslig är det Johan Gustafsson, div 1-Skåres målvakt, som blir back up.

Supertalangen Adam Almquist går in i HV:s andra backpar tillsammans med Janne Niinimaa.

(Anna Lindbäck, Karlstad)

Tung skadesmäll för Timrå

av Matchbloggen

SÖDERTÄLJE–TIMRÅ
Nästjumbo i elitserien och två tunga skadebesked samtidigt.
Det är dystra tider i Timrå inför kvällens viktiga streckmatch mot Södertälje.
Mattias Karlssons fot har blivit sämre och nu väntar vila fram till jul.
– När jag har försökt åkt har jag bara förstört allt. Det har varit tre bortkastade veckor nu, säger Karlsson till Dagbladet.
Dessutom riskerar backen Fredrik Sonntag att missa resten av säsongen efter ett befarat brott på båtbenet – en skada han åkte på i segermatchen mot Färjestad senast.
I hemmalaget är det desto mer uppåt.
Fredrik Svensson är tillbaka från skada men lär inte spela än på några dagar. I övrigt är samtliga spelare tillgängliga.

(Sportbladet, Stockholm)

Frölundas segerrecept – tunnelbana till Hovet

av Matchbloggen

DJURGÅRDEN–FRÖLUNDA
Frölunda trivs i Stockholm.
Göteborgarna har fyra raka segrar i Hovet och den för Djurgården mindre smickrande målskillnaden 18–5.
När laget tidigare i kväll tog sig till arenan för att förlänga sviten gjorde man det med ett annorlunda transportmedel.

– Vi tar X2000 och åker även tåg hem på onsdag morgon. Från Stockholms Central åker vi tunnelbana till Globen, det blir en ny erfarenhet, sa Frölundas assisterande tränare Emil Olsén till Frölundas hemsida i går.

– Vi kanske får göra som man gör i förskolan, två led, hand i hand så att ingen kommer bort.

Men färden till Hovet gick som på räls och nu återstår det att se om det är ett vinnande koncept.

– Det gick bra, alla har tagit sig fram till hotellet utan att virra bort sig, säger Frölundas presschef Peter Gyllander till Sportbladet några timmar innan nedsläpp.

(Sportbladet, Stockholm)

Sida 1 av 364
  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB