Arkiv för February 2009

- Sida 1 av 35

Linköping vann med 6-3

av Matchbloggen

SKELLEFTEÅ-LINKÖPING. Linköping vann den här matchen med 6-3 och Niklas Persson satte sista målet i öppen kasse.
(Joakim Nordlund, Skellefteå)

Färjestad fällde Brynäs enkelt

av Matchbloggen

BRYNÄS-FÄRJESTAD
Trots mängder med powerplay i sista perioden var Brynäs inte ens i närheten av att rubba Färjestads 3–1-ledning.

Allt annat än att Färjestad nu väljer Brynäs i kvarten är en sensation. Hade Karlstadslaget minsta tvekan före den här matchen måste de var helt övertygad nu. Att vinna med Lee Goren, Jesper Mattson, Dick Axelsson och en drös andra utanför laget är mycket övertygande och satte nog myror i huvudet på Brynäsledningen. Slutresultat: 3–1 till FBK.

Jacob Markströms comeback var helt okej men inte övertygande. Brynäs satsar troligtvis på Anders Lindbäck som slutspelsmålvakt. Mikael Linds återkomst kan vara värdefull för Brynäs.
(Anders Sundin, Gävle)

Slut, 5-3 i Göteborg

av Matchbloggen

FRÖLUNDA – DJURGÅRDEN
Slut.
Frölunda ser ut att bli trea i tabellen om Linköping vinner och jag sätter en slant på att man väljer Skellefteå före Timrå faktiskt.
(Martin Strömberg, Göteborg)

Pihl proppade McDonell

av Matchbloggen

SKELLEFTEÅ-LINKÖPING. Kvällens visselorkan är precis avslutad, 6.17 in i slutperioden. Det var Andreas Pihl som tacklade Skellefteås Kent McDonell och det var en tveksam tackling eftersom den kom snett bakifrån. Men domare Sören Persson friade helt. Det har varit en del såna grejer i matchen. Jag kan gilla att han inte blåst sönder den här och kanske är det en medveten liten nivåhöjning vi ser inför slutspelet. Men Sören Persson ligger på en hårfin linje för om det här hade varit en match av större betydelse hade den lika gärna kunnat urarta.
Men det är lite slutspelsfeeling och vem gillar inte det.
(Joakim Nordlund, Skellefteå)

Snabb replik

av Matchbloggen

MODO–SÖDERTÄLJE: Det kändes som att den här matchen höll på att glida Södertälje ur händerna när Fredrik Warg gjorde 3–2 fem och en halv minut in på tredje perioden. Men några minuter senare forcerade Robert Carlsson på ren vilja in kvitteringspucken.
(David Olsson Jiglund, Örnsköldsvik)

Henriksson darrar i LHC-målet

av Matchbloggen

SKELLEFTEÅ-LINKÖPING. Skellefteå har reducerat till 3-4. Det var Mathias Månsson som jobbade in en retur och det var nyss rätt tyst på Skellefteås ståplatsläktare. Har faktiskt inte upplevt en sån tystnad någonsin tror jag. Men nu hörs sång igen – och även sittplats verkar ha kvicknat till en aning.
Skellefteås reducering kom 55 sekunder in i slutperioden.
Och 1.43 åker Ivan Majesky ut för hakning på Kimmo Koskenkorva. Daniel Henriksson tappade ett handledsskott (första skottet i pp:et) och 20 sekunder senare släppte han en ny retur som Erik Forssell var nära att raka in (men Forssell missade målet).
Henriksson ser inte helt stabil ut just nu.
(Joakim Nordlund, Skellefteå)

Fyra poäng av Eller

av Matchbloggen

FRÖLUNDA – DJURGÅRDEN
Oscar hedman, 5-3, snyggt framspelad av danske Lars Eller. Eller håller på at utvecklas till en riktigt fin playmaker och har väl fyra poäng ikväll om jag inte räknar galet.
Avgjort?
Ja, det känns så.
(Martin Strömberg, Göteborg)

Linköping mot seger – nu 2-4

av Matchbloggen

SKELLEFTEÅ-LINKÖPING. Andra perioden är slut och Linköping leder nu med 4-2. Linköpings fjärde mål gjordes av Joakim Eriksson, framspelad av Niklas Persson. Men frågan är om inte pucken tog på Andreas Jämtin innan den gick in.
(Joakim Nordlund, Skellefteå)

Färjestad på väg mot seger

av Matchbloggen

BRYNÄS-FÄRJESTAD
Färjestad ser ut att gå mot en kassaskåpssäker seger. Vill säkert visa musklerna inför en trolig kvartsfinal mot Brynäs. Att man dessutom kan vinna med en dryg sixpack spelare utanför laget skrämmer väl Brynäs lite till. 3–1 till FBK efter andra perioden.
(Anders Sundin, Gävle)

Skellefteåstjärna skadad

av Matchbloggen

SKELLEFTEÅ-LINKÖPING. Skellefteås poängkung Niko Dimitrakos har tvingats lämna isen. Mest troligt en knäskada. Han krockade med en egen spelare och blev liggande.
(Joakim Nordlund, Skellefteå)

Sida 1 av 35
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB