Mora-bloggen

Anders Linder – din man i Mora-land!

Startsida / Inlägg

Hur har det gått för de Moraspelare som lämnade efter degraderingen (del 3)

av Anders


Normal
0
21
false
false
false
MicrosoftInternetExplorer4


st1:*{behavior:url(#ieooui) }

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normal tabell”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

Idag fortsätter titten på hur det gått för de Moraspelare som blev kvar i Elitserien efter Moras degradering i våras. Nu har det blivit dags för de svenska anfallarna – Jonathan Granström, Yared Hagos, Håkan Bogg och Johan Lindström.

Jonathan Granström kom från Moras juniorlag in i Moras A-lag och fick debutera Moras första elitseriesäsong, 2004/05, då han gjorde två matcher. Säsongen därpå var han med på allvar och gjorde 43 matcher vilket sedan växte till 50 matcher säsongen därefter. Degraderingssäsongen var Granström helt ordinarie och fick hyggligt med förtroende och istid, men även om säsongen var hans poängmässigt bästa med sju mål och fyra assists så lyckades han inte riktigt ta det sista klivet och etablera sig som en stabil elitseriespelare. Han gick -4 i Elitserien och tyvärr sedan -3 efter en ganska svag kvalserieinsats. Så när degraderingen var ett faktum var känslan att en säsong i Allsvenskan där han fick ännu mer förtroende och istid skulle kunna göra att han tog det sista steget för att kunna bli en pålitlig elitseriespelare. Därför var det lite förvånande att Brynäs värvade honom och att han blev kvar i Elitserien. Och även om Granström med ökat förtroende och mer istid producerat mer poäng än tidigare så har han gått svaga -7 och tillhör de Brynässpelare som har haft allra tuffast säsong.

Yared Hagos värvades till Mora inför degraderingssäsongen som en av lagets viktigaste spelare, men han hade tyvärr en riktigt tung säsong där han inte alls nådde upp till förväntningarna trots mycket förtroende och istid. Han slutade säsongen på -8 och att en sådan toppklubb som HV71 värvade honom var förvånande. Som tidigare berättats här i bloggen tvingades han lämna HV71 efter en misslyckad säsong där och hamnade istället i Södertälje. Två assists och -8 i HV71 har blivit till ett mål och en assist samt -5 i ett Södertälje på väg mot Kvalserien.

Håkan Bogg tillhör det gäng spelare som varit Mora trogen länge och varit med om att ta upp laget i Eliserien, spela alla elitseriesäsonger och sedan varit med då Mora degraderades. Just degraderingssäsongen är nog en av de allra tyngsta säsongerna som Bogg haft, inte bara för att Mora åkte ur utan även för att den var en av de tyngsta för honom personligen. Trots ganska stort förtroende och hyggligt med istid hade han det svårt och han var en av lagets allra sämsta med -11 i plusminusstatistiken när säsongen var över. Att han i det läget valde att – som man då trodde – avsluta karriären med en eller ett par säsonger i Schweiz kändes logiskt. Men efter ganska misslyckad och kort sejour, först i Langnau i NLA och sedan Visp i NLB (som är den schweiziska andraligan), så kom han hem till Sverige och Elitserien. Det var Timrå som värvade honom och där har han visat att han fortfarande håller god klass. Elva poäng och +3 är facit på 21 matcher och det är riktigt bra i ett Timrå som haft en relativt svag säsong.

Johan Lindström värvades precis som Hagos som en spelare som skulle leda Mora förra säsongen men Lindström hade precis som Hagos riktigt svårt att övertyga trots både förtroende och gott om istid. Lindström lämnade redan under säsongen och hamnade i HV71 där han blev kvar efter att ha avslutat säsongen i HV71 helt ok. I år har det däremot gått tyngre igen och med bara sex poäng och -9 tillhör han de spelare i laget som gjort den allra sämsta säsongen.

Mora-bloggen berättade tidigare om att Pierre Johnsson gjort en bra säsong i Luleå. Faktiskt så bra att Färjestad enligt uppgift har ögonen på honom: http://www.vf.se/Sport/Varmland/Frisk-Johnsson-ett-intressant-namn-for-FBK-090206.aspx

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB