Mora-bloggen

Anders Linder – din man i Mora-land!

Startsida / Inlägg

Hur har det gått för de Moraspelare som lämnade efter degraderingen (del 4)

av Anders

Normal
0
21

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

st1:*{behavior:url(#ieooui) }


/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normal tabell”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

Titten på hur det gått för de Moraspelare som lämnade laget efter degraderingen i våras har nu kommit till två trotjänare som hamnade i Frankrike – Anders Nilsson och Martin Jansson. De två hade liknande roller när de var i Mora: De jobbade hårt i varje byte, de var skickliga defensivt, de var otroligt laglojala men de gjorde begränsat med poäng. Därför var de oförtjänt underskattade av både publik och tränare. Fyra allsvenska säsonger och fyra elitseriesäsonger blev det för både Nilsson och Jansson i Mora och den förra säsongen var riktigt bra från bådas sida. Nilsson gjorde sju mål och sex assists och spelade +5 och gjorde sedan en riktigt bra kvalserie. Jansson gjorde två mål och åtta assists och spelade +-0 och gjorde även han en bra kvalserie. Men något vidare förtroende fick de aldrig från någon av de tre tränare som ledde Mora förra säsongen, trots att de gång på gång gjorde riktigt bra insatser, och att de då valde att inte bli kvar i Mora förstår jag. Men förlusten av de två var en av de allra tyngsta förlusterna för Mora – de hade varit nyckelspelare om de varit kvar.

Nu blev det istället spel i Frankrike och Grenoble för de båda. Grenoble spelar i högsta franska ligan, Ligue Magnus, och förutom Nilsson och Jansson finns det ytterligare fyra svenskar i klubben: Förre Morabacken Calle Bergström, som hade gjort en säsong i Tyskland och en i Italien innan han till denna säsong hamnade i Grenoble, finns där. Johan Forsander, med elitseriespel i HV71 och Djurgården samt allsvenskt spel i AIK bakom sig, gör även han sin första säsong i klubben efter att ha spelat i både Frankrike och Tyskland de fyra senaste säsongerna. Jan Hammar, med förflutet i Elitserien med Malmö, gör efter en säsong i Italien och två i Norge debut i den franska ligan den här säsongen. Viktor Wallin, som representerat HV71 och Timrå i Elitserien samt AIK och Nybro i Allsvenskan, är klubbens veteransvensk då han nu gör sin fjärde säsong i klubben.

För både Nilsson och Jansson började säsongen succéartat och efter fyra matcher hade de visat att de tillhörde lagets absolut bästa spelare. Poängskörden var bra och laget vann. Därefter åkte Jansson på en knäskada som först inte befarades vara så farlig med sedan visade sig vara så allvarlig att han troligen blir borta hela säsongen. Efter att ha inlett med tre mål och sex assists samt spelat +6 de fyra första matcherna måste det ha känts oerhört tungt att få det beskedet. Nilsson har dock fortsatt säsongen bra och med sju mål och tolv assists samt +6 på 22 matcher så tillhör han de bättre anfallarna i laget.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB