Mora-bloggen

Anders Linder – din man i Mora-land!

Startsida / Inlägg

Inför Mora-Västerås ikväll

av Anders

Normal
0
21

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

st1:*{behavior:url(#ieooui) }


/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normal tabell”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

Ikväll är det dags för den oerhört viktiga matchen mot Västerås hemma. Bortalaget har gjort en bra säsong där framförallt spelet i numerärt överläge imponerar. Nästan 30% av lagets powerplay-tillfällen resulterar i mål, för Mora är motsvarande siffra 19%. Västerås kan ställa upp två femmor av god klass men där bakom är det lite tunnare. Av spelarna är det backen Andreas Lindh som gjort den överlägset bästa säsongen. Den framförallt defensivt skicklige Lindh har imponerande +19 i plusminusstatistiken i ett lag där näst bästa spelare har +9. 30-årige Lindh gör sin sjätte raka allsvenska säsong i Västerås dit han kom efter en säsong med Hammarby och dessförinnan fyra säsonger i Södertälje varav den sista var i Elitserien. Moderklubben är dock Västerås och han gjorde som junior några matcher för Västerås i Elitserien säsongerna 1995/96 och 1996/97.

Mest uppmärksammade i Västerås har dock de två poängkungarna Pär Arlbrandt och Niklas Olausson varit. Och de har – framförallt i powerplay – imponerat storligen den här säsongen och ligger också etta och tvåa i allsvenskans poängliga. I spel med lika många spelare på isen är däremot duon svagare – det blir mål för Västerås motståndare nästan lika ofta som för Västerås själva när de två är inne.

Den nu 26-årige Arlbrandt kom fram som junior i HV71 och gjorde 14 elitseriematcher för klubben säsongen 2000/01. Det räckte dock inte för att bli kvar i HV71 säsongen efter utan han gjorde istället en säsong i Allsvenskan med Troja/Ljungby innan han nästa säsong fick komma tillbaka till HV71 och göra ett nytt försök att slå sig in i laget. 38 matcher blev det då men han övertygade inte utan hamnade i Rögle redan under säsongen. Och där blev han kvar i fyra poängstarka säsonger innan han till förra säsongen värvades till Södertälje och Elitserien. Men inte heller den här gången gjorde han elitseriesuccé utan hamnade till denna säsong på nytt i Allsvenskan där han åter gör mycket poäng.

Unge, 22-årige, Olausson gör även han sin debutsäsong i Västerås efter att de två säsongerna dessförinnan försökt ta en plats i Linköpings elitserielag utan att lyckas. Säsongen innan det gjorde han sin allsvenska debutsäsong i Nyköping dit han kommit från Tingsryd i division 1.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB