Mora-bloggen

Anders Linder – din man i Mora-land!

Startsida / Inlägg

Inför Växjö – Mora ikväll

av Anders

Normal
0
21

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

st1:*{behavior:url(#ieooui) }


/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normal tabell”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

Ikväll är det dags för nästa sexpoängsmatch för Mora då Växjö borta står på programmet. Växjö har gjort en bra säsong där kanske framförallt bra spelande backar varit en nyckel. I ett lag med tre bra formationer är det några spelare som stuckit ut lite från mängden: Anfallstrion Erik Lindhagen, Robert Rosén och Christian Magnusson samt backarna Josh MacNevin och Per Helmersson. Rosén och Magnusson är inte bara lagets två poängkungar utan också i topp när det gäller plusminus. Lindhagen har inte gjort fullt lika mycket poäng men han är en pålitlig tvåvägsspelare som faktiskt leder lagets interna plusminusliga. MacNevin och Helmersson är etta och tvåa av backarna i både lagets poäng- och plusminusliga.

Unge, 21-årige, Rosén gör sin fjärde raka allsvenska säsong med Växjö och den är också hans bästa hittills i karriären. Även Lindhagen är ung, 21 år han med, och han gör nu sin andra säsong i Växjö efter att ha försökt ta en plats i Linköpings elitserielag de två säsongerna dessförinnan. Även för Lindhagen är den här säsongen hans bästa i klubben. Magnusson är den äldre av de tre anfallarna och 29-åringen som kom till Växjö efter två säsonger i Nybro gör nu sin andra och bästa säsong i Växjö. Magnussons allsvenska karriär innehåller också spel i Mora, Mörrum och Grums. Dessutom har Magnusson, som kom fram på elitnivå i Färjestad och faktiskt gjorde fem elitseriematcher för klubben, hunnit med en säsong i Frankrike.

31-årige MacNevin gör sin första säsong både i Växjö och i Sverige efter att de senaste sju säsongerna varit runt i Tyskland, Italien och Österrike. Någon särskilt imponerande nordamerikansk karriär har han inte bakom sig utan han har mest hållit till i ligor under AHL. 26-årige Helmersson gör sin andra säsong i Växjö efter att ha kommit till klubben från Skellefteå där han gjorde två säsonger – en i Allsvenskan då laget gick upp till Elitserien – och en i Elitserien. Dessförinnan gjorde han fyra säsonger i Halmstad dit han kom efter att ha försökt ta en plats i Frölundas elitserielag.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB