Mora-bloggen

Anders Linder – din man i Mora-land!

MIK-Troja, underläge 3-4 efter två perioder

av Anders

Efter 3-1-målet som Mora gjorde kändes det som om matchen blivit precis vad Mora önskat sig. Troja/Ljungby hade legat på i inledningen av den andra perioden men skapade bara halvchanser innan man till sist bjöd Mora på en kontring. Men därefter gör man som mot Västerås då en 4-1-ledning slarvades bort: Man glömmer bort det viktigaste – att inte bjuda på något själva – och släpper till en kontring som Troja gör 3-2 på. Därefter lyfter sig dock Mora och ser ut att vara på väg mot 4-2 men åter tappar man ödmjukheten och vips är det inte bara kvitterat under plötsligt ligger man under. Det kanske värsta av allt är att det är de i Mora som får mest förtroende och mest istid som sviker – första- och framförallt andrakedjan.

Nu har inte Mora mycket att välja på, man måste kliva upp och sätta press på Troja. Och det är mycket möjligt att det bästa sättet att få till detta på är att gå ned på tre kedjor. Frågan är om Lückner vågar bänka de spelare han tror och hoppas mest på men som svikit. För egentligen är det andrakedjan med Niklas Fogström, Mario Kempe och Marcus Eriksson som haft det allra tuffast och kanske borde få börja vid sidan av i den tredje perioden.