Mora-bloggen

Anders Linder – din man i Mora-land!

Startsida / Inlägg

Moras fortsatta satsning – ett recept för garanterad kvalserieplats nästa säsong

av Anders

Mitt bland all kvalserie- och slutspelsishockey dyker det ibland också upp lite nyheter och rykten om Mora och inriktningen på lagets fortsatta satsning. Och det unga, hemvävda Mora man lovar fortsätta att bygga är precis den väg man hade hoppats att klubben skulle ta! För talangen finns och många har efter bra debutsäsonger i Allsvenskan redan fått mängder med erfarenhet och då vore det dumt att inte själva skörda lite av det man sått. Flera av de unga har redan kontrakt för nästa säsong: Mattias Ekholm, Viktor Amnér, Patrik Eklund, Tony Lagerström, Daniel Viksten och Alexander Hilmersson. Och kan också Mario Kempe och Martin Johansson blir kvar i klubben – förhandlingar pågår med de båda som uttryckt vilja att bli kvar – så ser det riktigt bra ut med unga, lovande spelare. Dessutom borde också Patrick Cedergren, Lucas Sandström och Lars Johansson försöka behållas.

Ryktet säger att Greger Artursson och Thomas Rhodin gärna vill spela tillsammans nästa säsong och med tanke på att Rhodin troligen inte kommer att få fortsätta i Färjestad och att Mora till varje pris försöker behålla Artursson så låter det lovande. För mycket bättre backvärvning än Rhodin kan knappast Mora göra.

Även Jens Jakobs, Niklas Fogström och Marcus Eriksson har kontrakt för nästa säsong och det gör att om man kan behålla alla de unga spelarna, Artursson och dessutom få Rhodin till klubben har en stomme med en målvakt, sex backar och nio anfallare. Vidare bör man givetvis jobba för att Mikael Simons och nog även Adam Andersson och Markus Lilja ska bli kvar. För även om det är bra med unga lovande spelare är det inte dumt att behålla lite rutin och kontinuitet också.

Blir även dessa kvar har man alltså en målvakt, åtta backar och tio anfallare. Skulle personligen gärna se att Anders Nilsson och Martin Jansson blev kontaktade och lockades hem från Frankrike för att återförenas med Mikael Simons i den riktigt stabila kedja som de tidigare utgjort. Och lägger man till några juniorer som får chansen att träna med A-laget och hoppa in när tillfälle ges så har man ett lagbygge som garanterat räcker till Kvalserien nästa säsong

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB