Mora-bloggen

Anders Linder – din man i Mora-land!

Startsida / Inlägg

Mikael Zettergren till Mora IK

av Anders

Mora IK presenterade igår sitt första nyförvärv och inte oväntat kom det på anfallssidan där truppen har flest luckor. Det är Mariestads Mikael Zettergren som väljer att fortsätta sin allsvenska karriär i MIK och med tanke på att 26-åringen kom fram som junior i Leksand finns det trots allt en liten lokal koppling för stockholmaren. Poängmässigt var förra säsongen hans främsta i karriären – 39 poäng fördelat på 25 mål och 14 assists blev det på 45 matcher – men i ett svagt Mariestad blev aldrig plusminusstatistiken någon rolig läsning: -20 slutade han på. Fast i en klubb där bäste ordinarie spelare slutade på -15 så är det svårt att dra mer slutsatser av det än att Mariestad helt enkelt inte hade något i Allsvenskan att göra.

Zettergren beskrivs som en skridskoskicklig och teknisk spelare och just skridskoskickligheten gör att han låter som rätt spelare för Mora som har satsat mycket på snabba spelare i det här lagbygget. Förhoppningen är att han kan fortsätta att göra poäng och framförallt mål även i Mora. Men man ska ha klart för sig att det är en sak att göra mycket poäng när man får väldigt mycket förtroende och istid som i Mariestad medan det är något annat att kunna göra mycket poäng med lite mindre istid. Å andra sidan kommer han att ha avsevärt mycket bättre spelare med sig på isen än i Mariestad och det är värt mycket.

Nio anfallare är i och med värvningen av Zettergren klara och två till, Lucas Sandström och Mario Kempe, lär finnas i klubbens planer och det finns nog stora möjligheter till att de blir kvar. Därefter återstår en anfallsplats kvar att fylla. Kan den månne gå till juniorlagets Philip Sandberg som ju gjorde ett antal framträdanden i A-laget den gångna säsongen och då inte gjorde bort sig.

På backsidan har Greger Artursson, Adam Andersson och Patrick Cedergren fortfarande inte förlängt kontrakten och i Cedergrens fall verkar det hela hänga på Mora IK som är lite osäkra på hur de vill göra med tanke på Cedergrens historia med en del skador. Tycker personligen att det vore synd om man tappade Cedergren. Det han visat när han varit skadefri har visat att potentialen finns där. Och eftersom han kommit fram i klubben och är från Dalarna så finns ju det så viktiga klubbhjärtat hos honom.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB