Mora-bloggen

Anders Linder – din man i Mora-land!

Startsida / Inlägg

Ingen Rhodin i Mora

av Anders

Det blev ingen Thomas Rhodin i Mora. Han valde istället närheten till familjen och skrev på för Skåre, Färjestads utvecklingslag i division 1. Och även om Rhodin pratar om att eventuellt kunna göra ett kortare inhopp och förstärka ett lag högre upp i seriesystemet senare under säsongen så känns det som att MIK bör fundera på andra alternativ. För tre backplatser återstår att fylla innan man nått upp i önskade åtta backar.

Att Rhodin försvunnit ut ur bilden borde tala för att Mora ökar ansträngningarna för att behålla Adam Andersson som ryktats vara på väg till Malmö eller till utlandet. Och likaså borde Patrick Cedergrens möjligheter att bli kvar öka. Och personligen hoppas jag verkligen att MIK och de båda kan komma överens så att de blir kvar. Vem den åttonde backen borde vara är svårt att säga. Kanske ska man ge Anders Danielsson en chans till trots att han under sin utlåningsperiod till Mariestad den gångna säsongen knappast imponerade. Danielsson är dock fortfarande relativt ung och har ett Morahjärta. Och det talar för att han skulle kunna lyckas bättre nästa säsong bara han fick vara kvar i klubben.

På anfallssidan ryktas det om att Håkan Bogg eventuellt skulle vara på väg tillbaka till Mora. Och det vore inte helt fel. Boggs säsong i Timrå visade att han fortfarande håller i Elitserien och en som håller för elitseriespel och dessutom brinner för MIK är givetvis en god värvning för klubben. Två platser finns att fylla på anfallssidan och i och med att juniorlagets Philip Sandberg inte blev kvar i klubben utan hamnade i Arboga i divison 1 så finns inga uppenbara kandidater för de två platserna. Bogg känns därför som ett hett tips, kanske tillsammans med Mario Kempe som efter en ganska tung period i Philadelpia Phantoms – Philadelphia Flyers farmarlag – där han på åtta matcher blev poänglös och spelade -6 troligen får svårt att få ett NHL-kontrakt.

Det har även ryktats om att Marco Tuokko skulle vara på väg tillbaka till Mora, men det varken tror eller hoppas jag på. För även om han är en hygglig spelare så skulle en värvning av honom vara ett steg från det koncept med unga talangfulla spelare och spelare med Morahjärtan som klubben satt upp. Dessutom som tror jag att man kan få bättre spelare än Tuokko för samma lönekostnad om man nu nödvändigvis skulle känna att man skulle behöva förstärka laget med en utländsk spetsspelare

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB