Mora-bloggen

Anders Linder – din man i Mora-land!

Arkiv för June 2009

- Sida 1 av 1

Sandström lämnar, Bogg kommer tillbaka och Gartner är ny i MIK

av Anders

De två största truppförändringarna den senaste tiden är att Lucas Sandström lämnar laget, att Håkan Bogg är tillbaka och att Oskarshamns unge back Robin Gartner är klar för Mora. Dessutom har förre Leksandsjunioren, Hedemoras Victor Enmalm, kommit till klubben på tryout-kontrakt.

Att Håkan Bogg beslöt sig för att komma tillbaka till Mora var väntat men inte desto mindre kul. Bogg visade den gångna säsongen i Timrå att han fortfarande håller elitserieklass och att få en sådan spelare till Allsvenskan är givetvis riktigt bra. Att han dessutom har klubbhjärta gör inte värvningen sämre. 15 poäng (4 mål och 11 assist) och +5 på 29 spelade matcher med en istid på strax över 13 minuter per match är klart godkänt. I synnerhet med tanke på att han med den statistiken placerade sig så bra internt att han var att betraktas som en av Timrås bättre anfallare och borde fått erbjudande om att bli kvar där.

Unge, 20-årige, backen Robin Gartner värvade MIK från Oskarshamn där Gartner gjorde en ganska bra säsong, särskilt med tanke på hans ålder. Den förre HV71-junioren var en av lagets bättre backar och gjorde sju poäng (två mål och fem assist) och gick jämnt i plusminusstatistiken på 36 spelade matcher. Ung och lovande känns Gartner som en helt riktigt värvning.

Det tredje nyförvärvet i Mora den senaste tiden är Victor Enmalm som kommer från Hedemora på tryout-kontrakt. Enmalm är en före detta Leksandsjunior som säsongen 2007/08 gjorde en bra J20-säsong och då också fick känna på spel i Allsvenskan med Leksand i en match. Den gångna säsongen var han i Hedemora där han i ett svagt lag gjorde 14 poäng (5 mål och 9 assist) och gick -10 på 18 grundseriematcher. I den sämre fortsättningsserien blev det sedan 7 poäng (5+2) och -7 på nio matcher. Det är knappast imponerande siffror och han var inte heller Hedemoras bäste anfallare. Men han är ung – 20 år – och från Dalarna så han passar bra in i Moras profil. Förhoppningsvis kan han ta ett stort steg i sin utveckling redan kommande säsong och bli ett gott bidrag till Moras trupp.

Det är också klart att Lucas Sandström lämnar Mora för Malmö och känslan inför det är kluven. Efter en säsong där han var medoch såg och lärde fanns förhoppningar om att han skulle ha utvecklats till nästa säsong och MIK skulle få skörda frukterna. Men enligt uppgift var Sandsröm missnöjd med den speltid han fått i Mora, vilket är väldigt förvånande eftersom han krasst sett fick mer istid än han förtjänade. Hade det inte varit för att han var ung och lovande borde han ha spelat mindre. För sett över hela säsongen var han en av lagets sämsta anfallare med -3 i plusminusstatistiken och 10 gjorda poäng (tre mål och sju assist) på 41 grundseriematcher. Men med den erfarenheten han fick under säsongen hoppades man givetvis på ett han kommande säsong skulle kunna växa ut till en viktig spelare i laget. Nu blir det inte så och på ett sätt känns det givetvis tråkigt, men å andra sidan så tycks Sandström anse att han är lite bättre än han verkligen är och sådana spelare brukar sprida oro i truppen så kanske var trots allt det bästa för MIK att Sandström lämnade klubben.

Sida 1 av 1
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB