Mora-bloggen

Anders Linder – din man i Mora-land!

Lite oskicklighet och lite otur avgjorde till Moras nackdel

av Anders

Precis som förväntat blev 1-0-målet oerhört viktigt efter två mållösa perioder mellan Mora och AIK. Detta kom nästan direkt och tyvärr var det åter Jens Jakobs och Mikael Zettergren som var på isen när Mora släppte in ett mål. Målet kan inte skyllas på annat än lite mindre skicklighet än motståndaren: MIK gör periodens första miss och bjuder AIK på en bra spelvändning som de utnyttjar. 2-0-målet som kom strax därpå var däremot inte Moras förskyllan, en solklar tripping på Mattias Ekholm i eget hörn missades av domaren och AIK:s Richard Gynge kunde efter sin fällning av Ekholm kliva in obevakad framför Moras mål. Tråkigt förstås, men sådant händer.

Efter 2-0-målet blir Mora offensivare men släpper samtidigt en hel del av noggrannheten i defensiven. Att 3-0 kommer när MIK chansar framåt är inte ologiskt och även om Mora – framförallt i form av anfallstrion Daniel Viksten, Tony Lagerström och Alexander Hilmersson – försökte och skapade en hel del framåt så blev det aldrig riktigt spännande. Mål blev det däremot. Hela åtta stycken totalt. Men bara två för MIK.

• Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader